Iki tol net keliuose turnyruose iš eilės tarpusavio susitikimuose varžybų finale pergalę šventė D. Labanauskas.

„Finalas tikrai buvo sunkiausias dienos mačas. Po rezultato 1:1 Darius išsiveržė į priekį 3:1, tačiau aš sugebėjau persverti savo naudai paimdamas tris taškus iš eilės. Po to du taškai vėl Dariaus (paskutinis 12 strėlyte). Aš neišsigandau ir išlyginau 5:5. Darius laimėjo centrą ir jau turi persvarą. Po to jau buvo nervų karas. Paskutinę seriją mesdamas pirmą strėlę paleidau truputi aukščiau, su atsarga, o tada jau su antra tiesiai į dvigubą 9-ą. Smagus pergalės skonis ir pasaulio reitingo taškai“, - džiaugėsi nugalėtojas A. Čiplys.

Puikiai pasirodė Baltarusijos atstovai, kurių vėliavnešys Eldaras Abdulaevas iškopė į pusfinalį ir, jame žaisdamas su Darium Labanausku, iš pradžių net pirmavo 2:0, tačiau vėliau laimėjo Darius. E. Abdulajevas kartu su Tomu Šakiu iš klubo „Smiginis LT“ pasidalijo trečiąja vieta.
Penktą vietą užėmė Artūras Bogučianskas (Šiaulių „Auksinė strėlė“), latviai Madarsas Razma ir Aigaris Strelis bei Kauno „Trajektorijos“ narys Andrius Sparauskas.

Moterų finalą 5:1 laimėjo Erika Bagdonavičienė (Jonavos „Strėlė“), antroje vietoje palikusi puikiai varžybose pasirodžiusią Auritą Sirvydytę (Vilniaus „Legionas“). Trečią vietą pasidalijo kaip niekad kovingai nusiteikusi jonaviškė Vyta Orlovienė ir latvė Vita Grebska, penktą vietą iškovojo Arūnė Kvedarienė (Kauno „Trajektorija“), Vilma Armalienė (Vilniaus „Legionas“), latvė Irena Bauza, Rytė Banaitienė (Jonavos „Strėlė“).

Sekmadienį vykusioje porinėje rungtyje nepralenkiami buvo D. Labanauskas su Gintaru Nagevičiumi (Šiaulių „Auksinė strėlė“) ir trakiškė Asta Juknienė su suome Maria Lindstrom. Antras vietas užėmė estai Tiit Haidak ir Aulis Meile bei jonaviškės Rytė Banaitienė su Renata Vaikutiene. Trečiąją vietą pasidalijo baltarusiai Dmitry Bekhas su E.Abdulaevu ir Aleksey Yusha su Aleksandru Bekh’u bei trakiškės Eglutė Kairaitytė su Evelina Sabaityte ir baltarusė Svetlana Lira su Audronė Nagevičiene (Šiaulių “Auksinė strėlė”).

Pasaulio smiginio reitingo turnyrą Trakų pilyje laimėjo A.Čiplys ir E.Bagdonavičienė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją