„Gyvenime nebuvau jautęs tokio spaudimo. Daugybę kartų galvojau, kad pralaimėsiu. Dabar esu devintame danguje“, – po pergalės sakė naujasis čempionas.

Šis titulas jam leido pasaulinėje PDC klasifikacijoje iš trečios vietos pakilti į pirmą, išstumiant iš viršūnės buvusį reitingo lyderį Michaelį van Gerweną. Olandas iš kovos Londone pasitraukė ketvirtfinalyje.

Pernykštis nugalėtojas iš Škotijos Peteris Wrightas ginklus sudėjo jau trečiame rate.

Įdomu, jog jo įpėdiniu tapęs G. Price'as smiginį žaidžia tik septynerius metus. Prieš tai jis buvo regbininkas ir atstovavo įvairių amžiaus grupių Velso jaunimo rinktinėms, žaidė gimtinės klubuose.

Žiniasklaidai G. Price'as yra prisipažinęs, jog siekti aukštumų regbyje sutrukdė sportinio režimo pažeidimai, tačiau antrąją savo karjerą smiginyje jis pradėjo jau padaręs tinkamas išvadas.

Už triumfą planetos pirmenybėse valui atiteko 500 tūkst. svarų sterlingų (560 tūkst. eurų) piniginė premija.

Primename, kad tris savaites vykusiame turnyre dalyvavo 96 smiginio žaidėjai, tarp kurių buvo ir vienintelis lietuvis Darius Labanauskas, pasirodymą baigęs antrame rate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)