Vėl sėkmingai penktadienį startavo ir antras su 999 taškais vienuoliktąjį pratimą baigė Vladas Motūza, kuris sklando Lietuvoje pagamintu sklandytuvu „Mini LAK“.

Bendroje čempionato įskaitoje antrą vietą užimantis V. Motūza turi 8637 taškus ir iki 381 taško sumažino atsilikimą nuo pirmaujančio italo Stefano Ghiorzo, kuris penktadienį liko trečias.

Į trečiąją poziciją bendroje įskaitoje su 8146 taškais pakilo vienuoliktąjį pratimą laimėjęs prancūzas Antoine'as Havet'as.

Kitas pirmenybėse dalyvaujantis Lietuvos sklandytojas Tomas Kuzmickas vienuoliktajame pratime su 696 taškais liko paskutinis – dvyliktas, kaip ir su 4964 taškais bendroje įskaitoje.

Kartu su pasaulio čempionatu Pociūnuose vyksta ir parengiamosios 2016 metų pasaulio sklandymo čempionato varžybos (MIX klasė, 8 dalyviai) bei Lietuvos klubinės klasės čempionatas (26 dalyviai).

MIX klasėje vienuoliktą pratimą vėl laimėjo tarptautinė pora Adamas Czeladzkis iš Lenkijos ir lietuvis Darius Liaugaudas. Neįgalūs vyrai penktadienį įveikė visą nuotolį ir surinko 1000 taškų bei iškovojo jau devintąją pergalę šiose pirmenybėse.

Bendroje įskaitoje pirmaujantis lietuvio ir lenko duetas turi 10247 taškus ir jau 1111 taškų lenkia antroje vietoje esantį japoną Makoto Ichikawą.

Trečias lieka australas Dylanas Lampardas – 8763 taškai.

Lietuvos klubinės klasės čempionate vienuoliktąjį pratimą laimėjo ir į penktą vietą bendroje įskaitoje pakilo Darius Gudžiūnas.

Po kelių pratimų lyderio poziciją bendroje įskaitoje susigrąžino ketvirtą vietą vienuoliktajame pratime užėmęs Vytautas Rasimavičius. Jis turi 9300 taškų ir 9 lenkia lyderio poziciją praradusį australą Tobiasą Geigerį bei 116 taškų – į trečiąją poziciją smuktelėjusį Jorį Vainių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją