Ketvirtas pratimas vėl buvo sėkmingas Lietuvos atstovui Vladui Motūzai, kuris bendroje įskaitoje įtvirtino antroje pozicijoje. Lietuvis laimėjo trečią iš eilės pratimą ir sumažino atsilikimą nuo čempionato lyderio bendroje įskaitoje Italijos piloto Stefano Ghiorzo, kuris šiame pratime buvo antras, iki 376 taškų. V. Motūzos sąskaitoje 3207, o Italijos sklandytojo – 3583 taškai.

Prieš čempionatą V. Motūza pasakojo, jog Pociūnuose pagamintas sklandytuvas „Mini LAK“ yra greitas ir tokie orai leidžia išnaudoti jo privalumus. Tiesa, „žiauri“ nesėkmė pirmame pratime neleidžia lietuviui pralenkti lyderio.

Trečias ketvirtame pratime buvo JAV atstovas Francois G. Pinas, bet bendroje įskaitoje nuo trečioje vietoje esančio Morgano Sandercocko (2861 taškas) jis atsilieka vos vienu tašku (2860 taškų).

Parengiamose 2016 metų pasaulio sklandymo čempionato varžybose toliau stebina lietuvio Dariaus Liaugaudo ir lenko Adamo Czeladzkio duetas, kuris laimėjo jau ketvirtą pratimą ir niekam neužleidžia lyderių pozicijos bendroje įskaitoje (3675 taškai).

Lietuvos sklandymo čempionate klubinėje klasėje antrą pratimą iš eilės laimėjo Linas Miežlaiškis, bet lyderio poziciją bendroje įskaitoje išlaiko Romualdas Kontekis (3588 taškai). L. Miežlaiškis, surinkęs 3072 taškus, užima 11 vietą.

Moterų čempionate Danijoje E. Skalskienė smuktelėjo į penktą vietą

Pagaliau pagerėjusios oro sąlygos Danijoje vykstančiame VIII pasaulio moterų sklandymo čempionate leido surengti ketvirtą pratimą.

Po dviejų dienų „prastovos“ trečiadienį klubų klasėje startuojanti Edita Skalskienė ketvirtame pratime surinko 338 taškus ir užėmė penktą vietą, o bendroje įskaitoje su 544 taškais smuktelėjo į penktą poziciją iš ketvirtos.

Lietuvos sklandytoją bendroje įskaitoje lenkia lydere tapusi Doortje Grunder-Bleeker (557 tšk.), į antrą vietą pakilusi vokietė Sabrina Vogt (551 tšk.), trečią poziciją užimanti italė Elena Fergnani (546 tšk.) ir ketvirtoje vietoje atsidūrusi vokietė Christine Grote (545 taškai).

Iš viso šioje klasėje varžosi 17-a sportininkių iš devynių šalių - Australijos, Čekijos, Danijos, Italijos, Olandijos, Prancūzijos, Rusijos, Vokietijos ir Lietuvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)