Australija - Fidžis - 28:13

Viena iš pasaulio čempionato favoričių Australijos rinktinė pasaulio čempionatą pradėjo permaininga pergale. Australai A grupėje 28:13 (18:3) nugalėjo antrą nesėkmę patyrusį Fidžį, tačiau nesugebėjo atlikti keturių žeminimų ir pelnyti papildomo taško.

Kardife rungtynes stebėjo daugiau nei 67 tūkst. žiūrovų. Australijos komanda Fidžiui nepralaimi jau 16 paskutinių tarpusavio rungtynių.

Škotija - Japonija - 45:10

Pergalingai pasaulio čempionate startavo ir Škotijos rinktinė. Ji B grupėje 45:10 (12:7) nugalėjo po fantastiškos ir istorinės pergalės prieš Pietų Afrikos Respubliką (PAR) neatsigavusią Japonijos komandą.

Du baudos smūgius jau rungtynių pradžioje realizavę škotai pirmavo 6:0, bet Amanaki Mafi sugebėjo prispausti kamuolį škotų įskaitiniame plote ir po realizacijos smūgio japonai išsiveržė į priekį 7:6. Vis dėlto, pražangas tiksliais smūgiais kojomis varžovus baudęs Creigas Laidlaw sugražino Škotijai pranašumą 12:7.

Savo pajėgumą Škotijos regbininkai pademonstravo antrajame kėlinyje. Jame škotai tiesiog dominavo aikštėje ir atliko net penkis žeminimus. Tai jiems padovanojo papildomą tašką.

Daugiau nei keturis žeminimus pasaulio čempionato rungtynėse škotai buvo atlikę tik 2007 metų rungtynėse su Portugalija, kuomet kamuolį jie įskaitiniame plote prispaudė net aštuonis sykius.

Prancūzija - Rumunija - 38:11

Antrą pergalę D grupėje šventė Prancūzija. Sunkiai įsibėgėję prancūzai, stebint beveik 51 tūkst. žiūrovų, 38:11 (17:6) nugalėjo pirmąsias rungtynes žaidusią Rumunijos ekipą.

Per pirmas 30 minučių net 13 pagrindinės sudėties žaidėjų po rungtynių su Italija pakeitę prancūzai nesugebėjo pralaužti varžovų gynybos ir rezultatas buvo lygus 3:3. Negana to, rumunai surengė puikią ataką, bet jau būdami įskaitiniame plote nesugebėjo prispausti kamuolio ir prancūzai apsigynė. Iniciatyvą prancūzai perėmė kuomet rumunui Palicai Ionui buvo parodyta geltona kortelė. Prancūzijos rinktinė išnaudojo kiekybinę persvarą ir pirmąjį kėlinį laimėjo 17:6.

Antrame kėlinuke prancūzai, vedami du žeminimus atlikusio Sofiane'o Guitoune'o, padidino pranašumą ir iškovojo pergalę su papildomu tašku. Penkis taškus rumunams rungtynių pabaigoje pelnė Andrei Radoi.

Ketvirtadienį pasaulio čempionate vyks vienintelės rungtynės. C grupėje antros pergalės sieks planetos čempionė Naujoji Zelandija. Ji susitiks su pirmas rungtynes žaisiančia ir grupės autsaidere laikoma Namibija. „All Blacks“ treneriai į starto sudėtį ketina leisti net 12 naujų žaidėjų, lyginant su pirmu maču.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją