Per dvi dienas Keiptauno stadione apsilankė net 106 tūkst. 202 sirgaliai. Panašus žiūrovų skaičius buvo užfiksuotas tik prieš 6 metus etape Dubajuje (JAE).

Savo žiūrovų akivaizdoje PAR regbininkai triumfavo jau trečius metus iš eilės. Finale etapo čempionus į priekį vedė po du žeminimus atlikę Rosko Specmanas ir Seabelo Senatla, o naudingiausiu turo žaidėju pripažintas Justinas Gedultas. Tuo tarpu argentiniečiai finale žaidė pirmąjį nuo 2009 metų. Pusfinalyje Argentina po dramatiškos kovos nugalėjo šio etapo sensaciją Keniją, o PAR 21:12 įveikė prancūzus.

Trečiąją vietą užėmė Prancūzija. Praėjusių metų pasaulio serijoje vos 11-ąją vietą užėmę prancūzai mažajame finale 28:26 nugalėjo Kenijos regbininkus. Ketvirtfinalyje Prancūzijos rinktinė įrodė pranašumą prieš pirmo etapo laimėtoją Fidžį, kuris išsaugojo lyderio poziciją bendroje įskaitoje. Fidžis Keiptaune buvo penktas, rungtynėse dėl „Plate“ taurės 29:19 įveikęs JAV ekipą.

Škotijos rinktinė mače dėl devintosios vietos 19:0 nugalėjo Angliją.

Pasaulio serijos turnyrai vyksta dešimtyje valstybių ir vadinasi „HSBC World Series“. Kiekviename etape kovoja 16 rinktinių suskirstytų į keturias grupes. Už pirmąją vietą ture suteikiami 22 taškai, už antrąją vietą – 19, už trečiąją – 17 taškų.

Trečiasis pasaulio serijos etapas vyks sausio 30-31 dienomis Naujojoje Zelandijoje.

Pasaulio serijos lyderių rikiuotė po antrojo etapo:

1. Fidžis 35 tšk.
2. PAR 35
3. JAV 29
4. Argentina 29
5. Anglija 26
6. Prancūzija 25
7. Naujoji Zelandija 25
8. Australija 22
9. Kenija 20
10. Škotija 15.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją