Didžiausia drama užfiksuota šeimininkų Egipto ir danų mače, kuriame prireikė ne tik dviejų pratęsimų, bet ir baudinių serijos. Vis tik titulą ginantys danai šventė pergalę 39:38 (13:16). Abi komandos turėjo puikių galimybių iškovoti pergales per pagrindinį laiką ar pratęsimų metu, tačiau savo progomis nepasinaudojo, o baudinių loterija sėkmingiau susiklostė danams.

Rungtynių dėl raudonos kortelės nebaigė danų žvaigždė Mikkelis Hansenas, kuris viso pelnė net 10 įvarčių, Mathiasas Gidselas ir Lassas Svane’as pridėjo po 6 įvarčius.

Egipto komandai Yahia Omaras įmetė 11 įvarčių, Yehia Eldera pasižymėjo 8 kartus.

Pusfinalyje danų lauks švedai, kurie be didesnio vargo susidorojo su Kataro rinktine. Savo varžovus Švedija įveikė 35:23 (14:10) ir bene lengviausiai žengė tarp keturių stipriausių čempionato komandų.

Švedams po 8 įvarčius surinko Lucasas Pellasas ir Valteris Chrintzas, 5 pridėjo Maxas Darjas. Katarui 5 pelnė aiškus komandos lyderis Frankis Marzo.

Drama užfiksuota ir mače tarp Prancūzijos ir Vengrijos. Šiame susitikime prancūzai savo pranašumą įrodė tik po pratęsimo – 35:32 (12:14).

Prancūzus į priekį vedė Michaelas Guigou, pelnęs 6 įvarčius, Hugo Descatas pridėjo 5. Daugelį čempionate nustebinusioje Vengrijos rinktinėje išsiskyrė linijos žaidėjas Bence’as Banhidi, įmetęs 6 įvarčius, Boka Bandeguzas pridėjo 5.

Į pusfinalį taip pat žengė ir ispanai, kurie 31:26 (21:15) nugalėjo Norvegijos rinktinę. Būtent ispanai penktadienį pusfinalyje susitiks su Prancūzijos rankininkais.

Ispanams 8 įvarčius pelnė Alexas Dujšebaevas, 6 įmetė Rubenas Marchanas. Norvegams Magnusas Jondalas įmetė 6, Sanderis Sagosenas ir Goranas Johanessenas pridėjo po 4.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)