Birželio 30 d. – liepos 2 d. Kaune ir Druskininkuose vyksiančios žaidynės skiriamos Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui ir šiemet vykstantiems Sporto metams paminėti. Tai Vyriausybės patvirtintos programos „Globali Lietuva“ dalis, kurios sėkmingu įgyvendinimu rūpinasi Kūno kultūros ir sporto departamentas.

„Nepaprastai džiaugiamės, kad žaidynėse dalyvaus beveik keturi tūkstančiai lietuvių iš visų penkių žemynų - rekordinis ir didžiausias iki šiol žaidynėse dalyvavusių sportininkų skaičius. Tai parodo, kokia svarbi ir laukiama yra ši sporto šventė, vienijanti tautiečius visame pasaulyje“, - sako Kūno kultūros ir sporto departamento vadovas Edis Urbanavičius.

Dalyvauti X pasaulio lietuvių sporto žaidynėse užsiregistravo 29-ių šalių – Airijos, Australijos, Baltarusijos, Danijos, Ekvadoro, Estijos, Gruzijos, Ispanijos, Italijos, Izraelio, Jungtinės Karalystės, Jungtinių Amerikos Valstijų, Kanados, Kipro, Latvijos, Lenkijos, Norvegijos, Nyderlandų, Prancūzijos, Rusijos, Suomijos, Turkijos, Ukrainos, Urugvajaus, Vokietijos, Čekijos, Švedijos, Šveicarijos ir Lietuvos sportininkai – iš viso 3989 dalyviai, iš jų 1431 iš užsienio šalių.

Kauno miesto gatvėmis bus organizuota šventinė dalyvių eisena. Kauniečiai ir miesto svečiai birželio 30 d. 20 val. kviečiami į Kauno Sporto halę, kurioje vyks iškilmingas žaidynių atidarymas.

Atsižvelgus į gautas paraiškas, Vidaus reikalų viceministro Dariaus Urbono vadovaujama darbo grupė patikslino žaidynių nuostatus ir varžybų reglamentą, nesusidarius komandoms iš užsienio šalių nebeliko ledo ritulio varžybų, lengvosios atletikos varžybų reglamentas papildytas disko metimo rungtimi, o šaudymo ir teniso varžybų reglamentas papildytos dalyvių amžiaus grupėmis.

Sporto organizacijų prašymu į žaidynių programą įtraukta mokslinė konferencija „Pasaulio lietuvių sporto istorija ir ateities vizija“, tai pat žaidynių metu Sporto halės prieigose vyks žaidimai, veiks Sveikatos palapinė.

Liepos 2 d. Kauno savivaldybėje vyks pasaulio lietuvių sporto forumas, kurio metu bus priimtas sprendimas ir dėl būsimų žaidynių datos ir vietos.

2018-ais sukanka 80 metų, kai įvyko I Lietuvos tautinė olimpiada. Ta proga nutarta į forumo darbotvarkę įtraukti pranešimą „Lietuvos tautinės olimpiados atminimas gyvas“. Taip pat bus parengta forumo rezoliucija apie tolimesnį pasaulio lietuvių sporto plėtojimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją