Dėl patekimo į pusfinalį Kanados komanda kovos su Baltarusija, JAV – su Šveicarija, Suomija – su Čekija, o Rusija – su Švedija. Porų favoritais dauguma specialistų vadina kanadiečius, amerikiečius, čekus ir rusus.

Pirmame etape geriausiai pasirodė Kanados ledo ritulininkai. Jie laimėjo visas septynerias rungtynes ir neprarado nė taško. Kanadiečiai užėmė pirmą vietą A grupėje, o baltarusiai B grupėje liko ketvirti. Jie grupių varžybose sensacingai 5:2 nugalėjo JAV rinktinę. Baltarusijos komanda kiek netikėtai už atkrintamų varžybų borto paliko slovakus.

Beje, Kanados ekipa pasaulio čempionatuose jau penkerius metus neiškovojo jokių medalių, o planetos čempionais pastarąjį kartą tapo 2007-ais.

Nors amerikiečiai nusileido baltarusiams, jie sugebėjo užimti pirmą vietą B grupėje. Ne itin galingos sudėties JAV rinktinė pateikė staigmenas, kai palaužė ir Suomiją (5:1), ir Rusiją (4:2). Amerikiečiai planetos pirmenybių nugalėtojais yra tapę tik kartą, ir tai labai seniai – 1933 metais. 2013-ų pasaulio vicečempionai šveicarai A grupėje buvo ketvirti.

Visa Čekija tiki, kad auksą iškovos šios šalies rinktinė. Ji pirmame etape rungtyniavo banguotai ir A grupėje užėmė trečią poziciją. Čekai paskutinį sykį pasaulio čempionais tapo 2010 metais. Šeimininkų ekipai atstovauja ir 43-ejų metų legendinis puolėjas Jaromiras Jagras. Jis yra vienas rezultatyviausių komandos žaidėjų. Veteranas jau pelnė keturis įvarčius ir atliko du rezultatyvius perdavimus.

Pasaulio vicečempionai ir Sočio olimpinių žaidynių bronzos medalių laimėtojai suomiai B grupėje liko antri.

Rusai gina pasaulio čempionų titulą, iškovotą praėjusiais metais Minske. Tačiau grupės varžybose jie neišvengė kluptelėjimų – pralaimėjo amerikiečiams ir suomiams. Rusijos rinktinė B grupėje užėmė trečią vietą, o Švedijos ledo ritulininkai A grupėje – antrą. Jie iš pastarųjų šešerių planetos pirmenybių net penkeriose pasipuošė medaliais.

Transliacijų tvarkaraštis:

Ketvirtadienis, gegužės 14 d.

17.15 val. Kanada – Baltarusija (tiesiogiai);
19.45 val. JAV – Šveicarija (vaizdo įrašas, realus mačo laikas - 16.15 val.);
21.15 val. Suomija – Čekija (tiesiogiai);
01.35 val. Švedija – Rusija (vaizdo įrašas, 20.15 val.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)