Balandžio 26 dienos III turas:

14.30 val. Japonija – Estija;
18.00 val. Nyderlandai – Kroatija;
21.30 val. Didžioji Britanija – Lietuva (tiesiogiai per tv6 ir tv3.lt);

Pirmoje trečio turo akistatoje taškų dar neturinti Estijos rinktinė bandys nutraukti Japonijos pergalių seriją. Puikiai per pirmus du turus atrodę japonai šiame mače bus akivaizdžiais favoritais, o jei estams pavyktų iš jų atimti bent tašką, tai galėtume vadinti didžiausia viso šio čempionato staigmena. Jei Estijos rinktinei nepavyks nustebinti savo varžovų, japonai po trijų turų galės džiaugtis maksimaliu iškovotų taškų skaičiumi.

Kitoje šios dienos akistatoje Kroatijos rinktinė bandys išlieti savo pykti ant varžovų iš Nyderlandų. Pirmos dvi nesėkmės kroatus nuteikė tikrai nemaloniai, o jeigu šiai rinktinei nepavyktų įveikti ir be daug pagrindinių žaidėjų atvykusių olandų, jų pasirodymas jau dabar būtų traktuojamas kaip visiškas fiasko. Nyderlandų rinktinei po itin nemalonios nesėkmės prieš lietuvius poilsio diena buvo labai reikalinga, o pailsėję šios rinktinės žaidėjai sieks įrodyti, kad jie į šį čempionatą atvyko ne vien būti triuškinami visų jame dalyvaujančių rinktinių.

Paskutiniame dienos mače įvyks neabejotinai labiausiai intriguojanti šio turo akistata. Tiek šeimininkai britai, tiek lietuviai galingai startavo šiame čempionate, o šios rungtynės parodys, kuri iš šių ekipų yra pasiruošusi pakovoti dėl aukščiausios prabos apdovanojimų. Didžiosios Britanijos rinktinė, kuri laikoma šio mačo favorite, mėgsta itin aktyvų žaidimą rungtynių pradžioje, tad lietuviams bus labai svarbu atlaikyti pirmą varžovų atakų bangą ir neleisti jiems pabėgti į priekį. Jei mūsų šalies atstovams pavyktų sėkmingai sužaisti mačo pradžioje, per likusį šio mačo laiką būtų galima tikėtis ir mums palankios susitikimo baigties. Tuo tarpu, jei britams pavyktų įgyti persvarą, pasivyti dar didesnį pasitikėjimą įgavusius varžovus būtų itin sunkiai įkandama užduotis.

Įdomūs pastebėjimai prieš trečią čempionato turą:

Kuriama istorija. Rezultatyviu perdavimu prieš Japoniją pasižymėjęs kroatas Borna Renduličius pagal surinktus taškus pasaulio čempionatuose pakilo į ketvirtą vietą savo šalies istorijoje. Jau artimiausiose rungtynėse su Nyderlandų rinktine jis galės dar labiau pagerinti savo poziciją, kadangi iki antroje ir trečioje vietoje esančių žaidėjų jis atsilieka vos vienu tašku.

Tuo tarpu Mindaugas Kieras pasirodydamas rungtynėse su Didžiosios Britanijos rinktine pagal pasaulio čempionate sužaistus mačus pasivys dabar Lietuvos rinktinės asistentu dirbantį Šarūną Kuliešių, kuris užimą antrą vietą šioje statistikos kategorijoje. Jei nepraleis nė vienerių pirmenybių rungtynių, paskutiniame ture M. Kieras taps vienvaldžiu šios kategorijos lyderiu.

Rezultatyviausių žaidėjų akistata. Paskutinėse trečiadienio rungtynėse tarpusavyje vienas prieš kitą ne kartą kovos du rezultatyviausi šių pirmenybių žaidėjai. Lietuvos rinktinės gynėjas Edgaras Protčenka ir Didžiosios Britanijos rinktinės puolėjas Robertas Dowdas padarys viską, kad po šios dvikovos ne tik pasipildytų jų taškų sąskaita, tačiau ir paliktų savo varžovą nepasižymėjusį.

Vartininkų dilema. Prieš trečią turą dvi rinktinės turės spręsti dilemą dėl to, kurį vartininką išleisti trečioje akistatoje. Jei britams dėl sėkmingo abejų vartus saugančių žaidėjų pasirodymo ši problema yra maloni, tai kroatams situacija ne tokia džiuginanti. Pirmame ture pasirodęs Mate Tomljenovičius susitikimo pradžioje ne kartą efektingai gelbėjo savo rinktinę, tačiau vėliau praleido keletą daug mažiau pavojingų varžovų metimų, po kurių atrodė visiškai palūžęs. Ne ką sėkmingiau sekėsi ir antrame ture pasirodžiusiam Vilimui Rosandičiui, kuris taip pat praleido keturis įvarčius bei ne kartą savo neužtikrintais veiksmais kėlė papildomų problemų besiginantiems kroatams.

Naujas jausmas. Dviems šio čempionato rinktinėms trečiame ture tikrai teks patirti šiame čempionate dar nepatirtą jausmą. Lietuvos ir Didžiosios Britanijos ekipų dvikovoje vienai ekipai teks patirti pirmąją nesėkmę, o Kroatijos ir Nyderlandų akistatoje viena rinktinė džiaugsis pirmąja pergale.

Produktyvūs puolėjai. Lietuvos ir Didžiosios Britanijos rinktinėse po pirmų dviejų turų puolėjai galėjo džiaugtis savo atliktu darbu. Abejose šiose rinktinėse po 12 šios pozicijos žaidėjų jau buvo atsidarę savo taškų sąskaitą ir taip prisidėję prie savo ekipos pergalių per pirmuosius du mačus.

Produktyvūs gynėjai. Tuo tarpu kita pergalingai žygiuojanti ekipa – Japonija, gali pasigirti savo gynėjų rezultatyvumu. Šeši šios rinktinės gynėjai jau surinko bent po tašką, o keturi savo sąskaitoje jau turi po du taškus.

Medaliai. Pergalės Didžiosios Britanijos ir Japonijos rinktinėms garantuotų šio čempionato medalius. Tuo tarpu nesėkmės iš estų ir olandų atimtų bet kokias galimybes pasipuošti šių pirmenybių apdovanojimais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)