Už antrąją vietą sportininkei Japonijoje atiteko ne tik sidabro medalis, bet ir didžiulė taurė, skiriama visiems prizininkams. Šįkart taurė į Vilnių atkeliavo gražiai supakuota dėžėje.

Labiausiai prestižiniame kiokušin karatė pasaulio renginyje – 12-osiose planetos pirmenybėse be svorio kategorijų – lietuvė iškovojo keturias pergales ir tik finale turėjo pripažinti japonės Juri Minamiharos pranašumą.

„Truputį emocijos jau nuslėgo, todėl laimės faktorius yra didesnis. Žinoma, kad po finalo nulipus nuo tatamio, buvo šioks toks nusivylimas, bet dabar, kai supranti, ką padarei ir kiek buvo nueita iki to, tas džiaugsmas ir euforija yra labai dideli“, – oro uoste kalbėjo I. Mikštaitė.

Kas be ko, mes vis dar esame elite. Varžovai mus vertina ir gerbia. Čia yra sportas ir kartais pritrūksta tiesiog sėkmės ar vienos akimirkos. Nemažai lemia ir burtai. Visa rinktinė buvo gerai pasiruošusi. Šiandien turime tokį rezultatą ir jis tikrai nėra blogas.
Inga Mikštaitė

Per apdovanojimų ceremoniją sportininkė nesulaikė ašarų, kurios parodė, koks brangus yra šis pasiekimas.

„Tai yra natūralus procesas. Nemoku suvaldyti savo jausmų ir to nereikia, nes tai vienintelis dalykas, kuris suteikia tai pergalei ar pralaimėjimui žavesio“, – sakė sportininkė.

Lietuvė atskleidė, kad prieš čempionatą kirbėjo mintis apie medalį, bet nerimas ir abejonės lydėjo visą laiką. Pasak jos, įtampa nuslūgo tik laimėjus trečią kovą ir užsitikrinus apdovanojimą. Tituluota sportininkė neslėpė, kad tai yra didžiausia jos karjeros pergalė. 2011 metais ji šiose pirmenybėse buvo ketvirta.

„Taip, tai didžiausia pergalė, nes šis čempionatas be svorio kategorijų Japonijoje vyksta kas ketverius metus. Tai yra mūsų olimpiada, todėl tai yra didžiausias mano pasiekimas“, – prisipažino kovotoja.

Pakeliui link finalo Lietuvos sportininkė nugalėjo dvi japones, ispanę ir kazachę.

„Kadangi kovos vyksta pagal olimpinį principą (pralaimėjimai – iškritai), tai kiekviena kova yra finalinė. Negaliu sakyti, kad finalas fiziškai buvo labai sunkus, bet galbūt palūžau psichologiškai, išlindo traumos. Apskritai čempionatas buvo stiprus“, – pasakojo I. Mikštaitė.

Inga Mikštaitė

38-erių metų kiokušin karatė meistrė buvo vyriausia Lietuvos rinktinės narė planetos pirmenybėse. Ji prisipažįsta, kad aistra sportui vis neblėsta.

„Nežinau. Ta meilė sportui, mūsų sporto šakai veda į priekį. Taip pat dar yra didelis aplinkinių palaikymas. Į priekį veda ir mokiniai, kuriuos aš pati treniruoju“, – šypsojosi I. Mikštaitė.

Pasaulio čempionate kovos 43 moterys ir 161 vyras iš viso pasaulio. Lietuvai atstovavo 15 sportininkų. Tarp vyrų geriausiai pasirodęs Eventas Gužauskas užėmė šeštąją vietą.

„Kas be ko, mes vis dar esame elite. Varžovai mus vertina ir gerbia. Čia yra sportas ir kartais pritrūksta tiesiog sėkmės ar vienos akimirkos. Nemažai lemia ir burtai. Visa rinktinė buvo gerai pasiruošusi. Šiandien turime tokį rezultatą ir jis tikrai nėra blogas“, – kalbėjo I. Mikštaitė.

Nors kone tradiciškai dalis lietuvių čempionato metu reiškė pretenzijas teisėjams, I. Mikštaitė šiose pirmenybėse jokių nusiskundimų neturėjo.

„Neturiu jokių priekaištų. Mano akimis, viskas vyko tvarkingai. Organizacija, varžybų pravedimas, laiko tikslumas – viskas buvo puikiai surengta“, – pabrėžė I. Mikštaitė.

Šiuo metu kovotoja ketina pasidžiaugti laimėjimu ir pailsėti. Dėl to ji dar negalvoja nei apie karjeros pabaigą, nei apie tolimesnius planus.

„Šiai akimirkai negaliu pasakyti, kas bus ateityje“, – ištarė lietuvė.

Prieš ketverius metus šiame prestižiniame čempionate trečiąją vietą iškovojo Lukas Kubilius, o 2007-aisiais Donatas Imbras ir 2011-aisiais Margarita Čiuplytė tapo pasaulio vicečempionais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)