Prieš dvejus metus Vilniuje vykusiose planetos pirmenybėse iškovojusi sidabro medalį, K. Kacevičiūtė aukštesnės pozicijos šiemet nesieks. Karatė meistrė praleis lapkričio mėnesį Brazilijoje vyksiantį čempionatą, nes, kaip pati pareiškė, nebeturi noro ką nors įrodinėti.

Po pasaulio čempionato Vilniuje K. Kacevičiūtė spėjo ir nusifilmuoti lietuviškame filme.

– Kodėl jūs nedalyvausite sekmadienį vyksiančiame Lietuvos čempionate?

– Padariau pertrauką ir sportuoju tik dėl savęs. Pailsėti nutariau ne dėl to, jog nebėra ambicijų. Neturiu noro nei sau, nei aplinkiniams ką nors įrodinėti. Visa tai neatėjo per vieną dieną. Buvo daug varžybų, į kurias įdėjau daug jėgų, iškovojau pergalių, todėl toks sprendimas atėjo pamažu. Panorau pailsėti. Galimybė sugrįžti visada yra, niekada nesakau ne. Bet negali žinoti, ar kada nors vėl kausiuosi varžybose. Šiemet į pasaulio čempionatą tikrai nevyksiu.

– Ką laikote didžiausiu savo laimėjimu?

– 2006 metais iškovotą Europos čempionato aukso medalį ir 2008 metais pelnytą sidabro apdovanojimą pasaulio čempionate. Prisiminimai iš tų čempionatų labai geri, buvo malonu. Kaip bebūtų sunku rengiantis ar dalyvaujant varžybose, prisiminimai išliko geri.

– Kodėl Lietuvos čempionate Anykščiuose nutarėte imtis teisėjos veiklos?

– Tenka dirbti su vaikais – treniruoti juos, rengti varžyboms. Tad nekreipti dėmesio į teisėjavimą neturiu galimybės. Vaikams reikia išaiškinti varžybų taisykles, tai treniruočių dalis. Tad su teisėjavimu tenka susidurti. Vis dėlto žengti į tarptautinę areną tikslų kol kas neturiu.

– Kokia dabar tradicinio karatė padėtis Lietuvoje?

Yra perspektyvių merginų. Viena jų – Dovilė Aladaitytė, kuri turi juodą diržą ir sėkmingai pasirodė tarptautinėse jaunių varžybose. Yra ir jaunesnių merginų, kurios taip pat talentingos, tad jei norės, galės pasiekti gerų rezultatų. Taip pat yra ir vaikinų, kurie tinkami atstovauti Lietuvai, tam tereikia noro. Vaikinų lygiai panašūs, tad išskirti vieno negaliu. Lietuvos čempionate bus galima įsitikinti, kuris jų verčiausias atstovauti Lietuvai.

– Ką patartumėte Lietuvos čempionate startuojantiems sportininkams?

– Čempionate dalyvauti taip, tarsi tai būtų treniruotė. Nereikia galvoti apie medalį, tereikia mėgautis savo pasirodymu. Toks būdavo mano sėkmės receptas, visuomet taip nusiteikdavau.

– Kokiame lietuviškame filme vaidinote?

– Kristinos Inčiūraitės filme „7 nuodėmės“. Jame režisierė per sportą bandė atskleisti nuodėmes. Mes buvome filmuojami per treniruotę, teko viską daryti maksimaliai gerai. Po filmo sulaukiau atsiliepimų, jog karatė dalis – viena įspūdingiausių. Tiems, kurie pamatys filmą, tai puikus šansas suprasti, kas yra tradicinis karatė. Tai nėra vien muštynės ar spardymasis, tai kur kas giliau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją