Burtų valia Paulius Galkinas (74 kg, 33 dalyviai) išvengė kvalifikacinės imties ir kovas pradėjo nuo 1/16 finalo. Pirmoje dvikovoje klaipėdietis nepaliko vilčių italui Lucui Dariozzi, kurį įveikė per 1:11 min. Per daugiau nei minutę P. Galkinas prigavo italą, kuomet pastarasis mėgino atlikti suktuką, ir po sėkmingos kontratakos dar suraitė ridenimą. Italas toliau bravūriškai ėjo į abipusį paėmimą ir buvo nubaustas. P. Galkinas atliko nubloškimą. Dar po kelių sekundžių Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtinis pridengė varžovą, mėginusį atlikti kažką panašaus į metimą per save.

Aštuntfinalyje P. Galkinas pečius surėmė su Krasimiru Krumovu iš Bulgarijos. Po du taškus priešininkai uždirbo už varžovo pasyvumą. Teisėjų nuomone, pirmame kėlinuke aktyvesnis buvo P. Galkinas, o antroje imties dalyje – bulgaras.

Įpusėjus antram kėlinukui K. Krumovas ne juokais pradėjo presinguoti ir tuomet klaipėdietis parodė iniciatyvą eidamas į kryžminį susijungimą.

„Paulius pats pasiūlė „kryžių“, bulgaras susigundė, o čia jau Paulius buvo greitesnis. Mikliau susikabino rankomis ir metimu per save numetė varžovą ir paguldė ant menčių“, – komentavo dvikovą stebėjęs pasaulio jaunimo čempionas Vilius Laurinaitis.

Darius Venckaitis (60 kg, 27 dalyviai) kvalifikacinėje dvikovoje rezultatu 1:5 nusileido turkui Mehmetui Isa Cekerui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją