Pamatus pergalei lietuviai klojo pirmame kėlinyje.

Susitikimo pradžioje lietuviai buvo nubausti dviem baudos minutėmis, kurios buvo sužaistos tiesiog nepriekaištingai. Jau pačioje jų pradžioje ritulį arti oponentų vartų perėmęs Timonas Mažulis metimu atbula lazda užklupo varžovų vartininką nepasiruošusį (02:15).

Jau kitą ataką perėmę ritulį lietuviai surengė greitą ataką, kurioje neklydo Eimantas Noreika (02:53, rez. perd. Karolis Krasilnikovas, Dominykas Motiejūnas). Vos pasibaigus nuobaudai, dar viena varžovų klaida pasinaudojo Rapolas Marcinkevičius, iš arti pelnęs jau trečiąjį įvartį per dviejų minučių atkarpą (03:47, rez. perd. Dovydas Laimutis).

Greitai solidžią persvarą įgiję lietuviai toliau solidžiai kontroliavo žaidimą – visus varžovų metimus lengvai sulaikė Laurynas Lubys, o gerą rungtynių pradžią sujaukė tik skaudus Arvido Domeikos kritimas. Laimei, gynėjas galėjo grįžti į rungtynes, bet tiksli jo būklė paaiškės jau po tikslesnės medikų peržiūros.

Po šalto dušo kiek atsigavę ispanai sugebėjo pelnyti savo atsakomąjį įvartį. Pasižymėjo Lluisas Negre‘as (12:53, rez. perd. Adrianas Torralba, Joaquimas Muratetas). Iš karto po praleisto įvarčio, lietuviai atsakė savo rezultatyvia ataka – iš toli tiksliai metė Dominykas Motiejūnas (13:11, rez. perd. Dino Mukovozas).

Susigrąžinę trijų įvarčių persvarą lietuviai jau sunkiau rado kelius varžovų vartų link, o ispanai ieškojo progų kontratakoms.

Antrame kėlinyje lietuviams sunkiai sekėsi įsivažiuoti ir oponentams pavyko surengti ir ilgesnių savo atakų, bet įvarčio pasiekti jiems nepavyko. Įvarčiais atsakyti nesugebėjo ir mūsų šalies atstovams, tad rezultatas po antrų dvidešimties minučių nepakito.

Startavus trečiajam kėliniui, lietuviai gavo progą žaisti daugumoje, o šią atkarpą pavyko paversti penktuoju įvarčiu. Vienu lietimu ritulį į vartus pasiuntė Karolis Krasilnikovas (44:06, rez. perd. Egidijus Binkulis, Mantas Stankius).

Geriausiu rungtynių žaidėju Lietuvos rinktinėje pripažintas Timonas Mažulis.

Antradienį lietuviai žais su Didžiąja Britanija, kuri čempionatą pradėjo nesėkme 3:6 prieš Japonijos jaunimo rinktinę, kitose rungtynėse Rumunija 5:3 pranoko serbus.

Po pirmosios dienos po pergalę savo sąskaitoje ir tris taškus turi Lietuva, Japonija ir Rumunija.

Lietuvos rinktinės sudėtis:

Lukas Wascho (7) – Martynas Grinius (17) – Timonas Mažulis (12);
Paulius Rumševičius (2) – Mantas Stankius (24).

Karolis Krasilnikovas (22) – Egidijus Binkulis (14) – Eimantas Noreika (8);
Arvidas Domeika (5) – Herkus Marcinkevičius (23).

Jaromir Šusterovas (19) – Nikita Piazenko (13) – Dovydas Laimutis (11);
Dominykas Motiejūnas (3) – Avgustinas Silinas (10).

Rapolas Marcinkevičius (21) – Dino Mukovoz (15) – Nikodemas Numavičius (16);
Paulius Macijauskas (4).

Rungtynių vaizdo įrašas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)