Po grupių varžybų iš kovos dėl medalių pasitraukusios lietuvės pirmose antro etapo rungtynėse rezultatu 33:15 sutriuškino Čilės ekipą. Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė po 5 įvarčius pelniusios Silvija Mackonytė ir Vakarė Damulevičiūtė.

Antrame susitikime Lietuvos rinktinė 38:22 pranoko Meksikos komandą. Agnė Gudlinkytė ir Dominyka Andronik prie pergalės pridėjo po 6 įvarčius.

Lietuvos rankininkės antrame etape surinko 4 taškus, grupėje užėmė 2 vietą ir tęs kovą dėl 21-os pozicijos. Ketvirtadienį lietuvės susitiks su Gvinėjos rinktine.

Pergalės atveju, lietuvės kovos su Brazilija. Pralaimėjusi, Lietuvos ekipa liks 23-oje vietoje, nes galima varžovė Austrijos rinktinė pasitraukė iš čempionato dėl koronaviruso protrūkio komandoje.

Po dviejų pasaulio čempionato etapų Lietuvos rinktinė yra mažiausiai 2 min. pašalinimų gavusi komanda ir pirmauja „Fair play“ įskaitoje. Rinktinės vartininkė Skirmantė Gečaitė čempionate yra lyderė tarp daugiausia varžovių metimų atrėmusių vartininkių.

Lietuvos jaunimo rinktinė pasaulio U20 čempionate dalyvauja trečią kartą istorijoje. 1999 m. Lietuvos rankininkės iškovojo sidabro medalius, o 2005 m. užėmė 14 vietą.

Lietuvos jaunimo U20 merginų rankinio rinktinė (IHF nuotr.)
Lietuvos jaunimo U20 merginų rankinio rinktinė (IHF nuotr.)

Lietuvos jaunimo U20 merginų rankinio rinktinė (IHF nuotr.)
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją