Paskutinėse čempionato rungtynėse dėl 21-os vietos Lietuvos rankininkės penktadienį po dramatiškos kovos 27:26 įveikė Brazilijos ekipą. Lietuvės pergalę išplėšė jau pasibaigus antro kėlinio laikui, kai metimu nuo 9 m linijos varžovių gyvatvorę ir vartininkę įveikė Singrida Kulikovaitė. Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė 9 įvarčius pelniusi Silvija Mackonytė. Mantė Voskresenskaja prie pergalės pridėjo 6 įvarčius, S. Kulikovaitė surinko 5 įvarčius.

Pirmoje kovoje dėl 21-24 vietų, Lietuvos rankininkės ketvirtadienį 41:27 sutriuškino Gvinėjos komandą. Nugalėtojoms Gabija Pilikauskaitė pelnė 10-imt, S. Mackonytė 8 įvarčius.

Antrame čempionato etape Lietuvos rankininkės nugalėjo Čilės ir Meksikos rinktines, o pirmame etape turėjo pripažinti Čekijos, Rumunijos ir Angolos komandų pranašumą.

„Čempionatą baigti laimėjimų serija ir tokia įspūdinga pergale yra labai džiugu. Tai suteiks jaunoms žaidėjoms motyvacijos tolesnėje karjeroje. Užimtą 21-ą vietą vertinčiau pakankamai gerai.

Mūsų rinktinės amžiaus vidurkis yra vos 17,5 metų ir buvome viena jauniausių komandų dvidešimtmečių čempionate. Jaunoms rankininkėms buvo sunku kovoti su keleriais metais vyresnėmis varžovėmis, bet įrodėme, kad galime laimėti. Pagrindinis mūsų uždavinys pasaulio čempionate buvo grūdinti jaunas rankininkes ir suteikti joms kuo daugiau tarptautinių varžybų patirties“, – sakė Lietuvos rinktinės trenerė Ala Senvaitienė.

Lietuvos rinktinė pasaulio čempionate tapo „Fair play“ įskaitos nugalėtoja, nes gavo mažiausiai 2 min. pašalinimų. Rinktinės vartininkė Skirmantė Gečaitė čempionate išlieka lyderė tarp daugiausia varžovių metimų atrėmusių vartininkių. Čempionate dar lieka lemiamos rungtynės dėl medalių. Pasaulio čempionės paaiškės sekmadienį.

Lietuvos jaunimo rinktinė pasaulio U20 čempionate dalyvavo trečią kartą istorijoje. 1999 m. Lietuvos rankininkės iškovojo sidabro medalius, o 2005 m. užėmė 14 vietą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją