Lietuvai aukso medalius iškovojo šakietės Benita Eidikytė, Eglė Bulotaitė (abi – sporto klubas „Ošimas“), Aida Vailiauskaitė (sporto klubai „Audra-Ristis“) ir vilnietė Dovilė Čivilytė („Grechico fight team“).

„Tai mano pirmas didelis čempionatas, todėl į jį atvykau pozityviai nusiteikus. Po pirmos laimėtos kovos supratau, kad yra šansas kovoti dėl diržo ir tą supratimą realizavau laimėdama pirmąją vietą (šypsosi). Jaučiuosi labai laiminga“, – sakė naujoji pasaulio čempionė A. Vailiauskaitė.

Pirmąją čempionato dieną dėl pasaulio čempionato vardų varžėsi ir jaunimas. Į sostinę susirinkę geriausi planetos graplingo imtynininkai daugelyje svorio kategorijų lietuviams neprilygo.

„Aišku, tikėjomės medalių, tačiau toks mūsų sportininkų pajėgumas kažkiek nustebino net mus pačius. Mums, kaip federacijai, tai yra nerealus pasiekimas ir tuo pačiu paskatinimas tolimesniems darbams“, – sakė Lietuvos graplingo federacijos prezidentas bei tarptautinės graplingo federacijos direktorius Adrijus Kupstas.

Šeštadienį čempionate varžosi suaugusiųjų ir veteranų grupės, o sekmadienį vyks komandų varžybos. Čempionatas vyksta „Lietuvos ryto“ arenoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)