Scenoje ketverius metus nesirodžiusi lietuvė grįžta su tikslu pasiekti maksimumą ir pamatyti dabartinius savo minusus. Figūros kategorijoje besivaržančios atletės sugrįžimas – rugpjūčio 24 d. Nevados valstijoje (JAV), o paskutinę vasaros dieną ją bus galima išvysti Suomijoje vyksiančiose varžybose.

Treneris pastebėjo mokyklos konkurse

Būsima Europos ir pasaulio čempionė I. Neverauskaitė pirmą kartą ant scenos užlipo dar 1997 metais. Tiesa, tąkart ji rungėsi mokykloje surengtose aerobikos varžybose. Puikiai pasirodžiusi ir apdovanojimų susilaukusi šiaulietė buvo pastebėta kultūrizmo trenerio, pakvietusio ją dalyvauti fitneso varžybose.

„Iškart po konkurso mokykloje, vienas iš teisėjų, kultūrizmo treneris, pradėjo kalbinti mane išbandyti jėgas fitneso varžybose, nes matė potencialą. Kadangi nuo mažumės buvau labai aktyvi ir buvau išbandžiusi šokius, dramą, chorą, plaukimą ir kitokius būrelius, pamaniau, o kodėl nepamėginus kažko visiškai naujo man“, - prisimena sportininkė.

Lietuvė varžytis pradėjo jau pirmais savo profesionalaus sporto metais. Kaip sako pati, varžymasis buvo jos trenerio iniciatyva. Tenka pripažinti, kad treneris buvo teisus ir atrado tikrą deimantą – būdama septyniolikos metų, vos po šešių mėnesių intensyvių treniruočių I. Neverauskaitė užėmė ketvirtą vietą pirmose savo fitneso varžybose Šiauliuose, o kartu su kultūristu Rolandu Remeikiu, sportininkė triumfavo Lietuvos čempionate kaip mišri pora.

Išvyko vedina šiltų jausmų

2001 metais I. Neverauskaitė išvyko į Didžiąją Britaniją. Emigruoti ją paskatino meilė svečioje šalyje dirbusiam draugui, už kurio vėliau laimingai ištekėjo. Nepakėlusi ilgesio atletė susikrovė lagaminus ir paliko gimtinę. Lietuvė pripažįsta, kad išvykimą paskatino ir noras tobulėti bei didesnės galimybės užsidirbti, išmėginti save ir pamatyti pasaulį.

Būtent po persikėlimo į Didžiąją Britaniją Inga pasiekė didžiausias karjeros pergales. 2002 ir 2003-iais metais vėl pelnė Lietuvos čempionės vardą. Tais pačiais metais ji užlipo ir ant Europos bei pasaulio fitneso varžybų viršūnės – tapo absoliučia čempione. Tačiau net ir tokiomis įspūdingomis pergalėmis sportininkė neapsiribojo. 2004 metais ji iškovojo profesionalės pažymėjimą, laimėdama auksą Didžiosios Britanijos čempionate. Tokį pasisekimą lėmė milžiniškas atletės užsispyrimas.

„Fizinis aktyvumas, judėjimas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Jau nuo pirmos mano atvykimo savaitės į Didžiąją Britaniją sportavau ir žinojau, kad būtinai noriu tobulėti ir siekti kažko šiame sporte ir toliau. Esu dėkinga likimui, kad viskas vyko kaip pagal planą“.

Į žvilgsnius nekreipia dėmesio

Iš mėgėjų varžybų perėjusi į profesionalių sportininkių ringą I. Neverauskaitė sako pastebėjusi didžiulį skirtumą. Esminis – beveik visos profesionalų varžybos vyksta Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) – šalyje, kurioje kūno rengybos sportas yra itin plačiai reklamuojamas ir mėgstamas žiūrovų.

„Konkurencija didžiulė ir dauguma dalyvių – tik amerikiečiai, todėl atvykus iš Europos reikia gerai pasispardyti, norint įrodyti, jog nesame prastesni. Amerikiečiai nemėgsta į savo kiemą įsileisti pašalinių ir dalinti titulus“, - pasakoja tituluota sportininkė.

Įspūdingo kūno savininkė teigia, kad retai pastebi į ją nukreiptus žvilgsnius, o ir tokiu atveju tiesiog nekreipia dėmesio. Inga pastebi šio sporto plėtrą ir augantį populiarumą Didžiojoje Britanijoje, tačiau merginų, pasiryžusių sunkiai dirbti – mažai.

„Merginų, norinčių atrodyti sportiškai čia yra tikrai daug, tik noro ir pastangų įdėti į tai sunkaus darbo - mažoka“.

Sugrįžta tapusi kvalifikuota trenere

Šiuo metu I. Neverauskaitė dirba medikamentų kompanijoje. Paskutinį kartą varžybose lietuvė dalyvavo 2009-iais metais, o vėliau visą dėmesį sutelkė į mokslus. Dabar ji gali pasigirti profesionalios trenerės statusu. Baigusi mokslus ji ir vėl nusprendė rungtis.

„Atsirado laisvo laiko, kurį norėjosi užpildyti ir išnaudoti produktyviai. Tuo labiau visa laiką intensyviai sportavau, šiek tiek pakeičiau treniravimosi metodiką ir į treniruočių planą įtraukiau kitas sporto rūšis, kaip jogą ar kūno balansą“, - teigia laiko veltui neleidusi atletė.

Po ilgokos pertraukos ant scenos žengsianti lietuvė neskuba vertinti savo galimybių.

„Sunku vertinti savo formą kol neatsistoji ant scenos tarp varžovių. Mano tikslas - išspausti iš savęs maksimumą, pasisemti naujos patirties, įvertinti savo pliusus, minusus ir sužinoti, kur reikia toliau tobulėti“.

Jau daugiau nei dešimtmetį svečioje šalyje gyvenanti I. Neverauskaitė sako, kad į Lietuvą grįžti šiuo metu neplanuoja, bet apie tai pasvarsto nuolat ir tokios galimybės neatmeta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (410)