„Pagal pasiruošimą norėjosi geriau. Patys matėte, atrodžiau visose rungtyse lyg ir gerai, bet vienos, kuri „patemptų už ūsų“, pritrūko. Pernai laimėjau, nes fechtavimas geriau sekėsi, o ir jojimas buvo „švarus“. 9-a vieta irgi nėra blogai. Visą dieną kopiau į viršų ir treneris sakė, kad kovojau vyriškai“, — pasakojo sportininkas.

Pirmą nugalėtojų pakylos laiptelį J. Kinderis užleido rusui Aleksandrui Lesunui, o egiptietis Amro El Gezry praplėtė sporto šakos geografiją, kurioje įprastai dominuoja centrinės ir rytų Europos sportininkai. Tai, gerokai nustebino J. Kinderį.

„Nustebino egiptietis. Jis nėra nieko panašaus laimėjęs. Būdavo, varžybose kartais pagąsdindavo, bet iki galo niekada nieko nepadarydavo. Su kaupu sublizgėti tokiose varžybose yra kažkas tokio“, — kalbėjo sportininkas.

„Neslėpsiu, jautėsi įtampa. Ypač fechtavime. Ir kelnėse truputėli buvo. Galvojau esu geriau pasiruošęs, stengiausi negirdėti ir aplinkinių, bet tai nėra taip lengva“, — pasakojo penkiakovininkas.

„Aišku, buvo tikslas įrodyti sau ir kitiems, kad praeitais metais ne be reikalo sužibėjau. Norėjau pasaulyje ir Europoje būti šešetuke. Kažko pritrūko, kažkas slėgė, o ir atmosfera paskutinėmis dienomis nebuvo pati geriausia, bet tai tegul lieka mūsų rate. Priimsiu tai kaip pamoką ir stengsiuosi iš jos pasimokyti“, — kalbėjo J. Kinderis.

Dar bent vieną dieną padėti sportbačių į spintą J. Kinderis negalės. Sekmadienį jo ir geriausios Lietuvos penkiakovininkės Lauros Asadauskaitės-Zadneprovskeinės laukia mišrių estafečių varžybos, kur abu galės siekti revanšo.

Tačiau sportininkas nebuvo labai optimistiškas: „Pasiruošimas buvo ilgas ir sunkus, tikiuosi sutelkti jėgas rytojui. Bėgimo ir plaukimo rungtys bus per pusę trumpesnės. Tai nebus paranku mums, o ypač Laurai. Ji nėra sprinterė. Aišku, mūsų bijo ir gerbia, bet laikas parodys kaip bus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją