37-erių alytiškė 20 km distanciją įveikė per 1 val. 35 min. 36 sek. ir finišavo 23-ia.

Staigmeną pateikusiai ir aukso medaliu pasipuošusiai Kimberly Garcia Leon iš Peru lietuvė pralaimėjo 8 min. 38 sek.

Geriausias B. Virbalytės-Dimšienės pasiekimas planetos pirmenybėse yra 2015 metais Kinijoje 20 km nuotolyje užimta septinta vieta.

Savo ruožtu, nugalėtoja K. Garcia Leon savo šaliai iškovojo pirmą medalį planetos pirmenybių istorijoje.

Antrą vietą užėmė ypatingais pasiekimais iki šiol taip pat negalėjusi pasigirti lenkė Katarzyna Zdzieblo, trečia liko ligšiolinė planetos vicečempionė ir 2012 metų Londono olimpinių žaidynių čempionė iš Kinijos Qieyang Shenjie.

Titulą gynusi jos tautietė Liu Hong tenkinosi penkta pozicija.

Aukščiausio pjedestalo laiptelio šioje rungtyje Kinijos ėjikės niekam nebuvo užleidusios nuo pat 2011 metų. Praėjusiame pasaulio čempionate 2019 metais kinės okupavo visą prizininkių pakylą.

Pirmoje sportinio ėjimo rungtyje grūmėsi 41 sportininkė iš 26 valstybių, finišą pasiekė 36 dalyvės.


Tą pačią dieną startuoti 20 km vyrų distancijoje turėjo ir antrasis Lietuvos rinktinės ėjikas Marius Žiūkas, tačiau jį sulaikė teigiamas COVID-19 testas. Tikimasi, kad 37-erių atletas pasveiks iki paskutinę čempionato dieną laukiančių 35 km lenktynių, kuriose turėtų dalyvauti kartu su Arturu Mastianica.

Lietuvos garbę pasaulio čempionate taip pat gins disko metikai Ieva Zarankaitė, Mykolas Alekna ir Andrius Gudžius, ieties metikė Liveta Jasiūnaitė, 400 m bėgsianti Modesta Morauskaitė ir šuolininkė į aukštį Urtė Baikštytė.

Pastaroji šeštadienį vakare, nuo 21 val. Lietuvos laiku, varžysis kvalifikacijoje.

Primename, kad planetos pirmenybės JAV turėjo vykti pernai, bet buvo atidėtos pandemijai sujaukus tarptautinius kalendorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją