A. Duplantisas antrą kartą per dvi savaites pagerino pasaulio rekordą, prie jo pridėjęs dar vieną papildomą centimetrą – 6,20 m.

Finale 22-ejų švedui pergalę garantavo jau 6,05 m aukštis, bet legendinio ukrainiečio Sergejaus Bubkos įpėdiniu vadinamas vunderkindas toliau varžėsi pats su savimi.

Iki tol nė vienam žmogui nepasiekiamas aukštis A. Duplantisui pakluso paskutiniu trečiuoju mėginimu. Šuolių su kartimi rekordą jis pagerino jau ketvirtą kartą karjeroje.

„Žinau, kaip smarkiai S. Bubka iškėlė šią rungtį. Noriu padaryti kažką panašaus, kadangi mes sugebame kur kas daugiau nei patys manome“, – teigė pasaulio čempionas.

Tuo metu moterų trišuolio sektoriuje vėl žėrėjo Y. Rojas, taip pat paskutiniu bandymu stumtelėjusi pirmyn šios rungties planetos rekordą – 15,74 m.

Artimiausias konkurentes 26-erių 192 cm ūgio venesuelietė aplenkė visu metru.

Y. Rojas neslėpė nusitaikiusi į 16 m žymą.

„Esu tam gimusi“, – įsitikinusi daugkartinė planetos ir olimpinė čempionė.

Kartu su pasaulio rekordininkais Belgrade atskiro paminėjimo nusipelnė keturi Etiopijos stajeriai.

Gudaf Tsegay (1500 m), Lemlem Hailu (3000 m), Samuelis Tefera (1500 m) ir Selemonas Barega (3000 m) triumfavo savo distancijose, atnešdami Afrikos šaliai istorinę pergalę medalių įskaitoje.

Iš viso Etiopijos atstovai susižėrė 9 medalius (4 aukso, 3 sidabro, 2 bronzos).

Etatiniai įskaitos lyderiai amerikiečiai jų pelnė dvigubai daugiau, bet tik tris auksinius (3/7/9). Pirmą vietą apdovanojimų lentelėje JAV rinktinė užleido pirmąsyk nuo 2004 metų.

Primename, kad čempionate pasirodė ir du Lietuvos bėgikai. Modesta Morauskaitė 400 m nuotolyje užėmė devintą vietą, Simas Bertašius 1500 m distancijoje buvo 26-as.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją