„Pasaulio taurės estafetės varžybose sumušėme bent tris rekordus. Prie to, kad šie rekordai įvyktų, prisidėjo Visi komandos nariai.

Tomas Kaukėnas šaudykloje neklydo ir antrą šaudymo ruožą paliko trečias. Pirmą etapą jis perdavė atsilikęs vos 30,1 sek. – mažiausias mūsiškių atsilikimas po pirmo etapo istorijoje.

Vytautas Strolia antrame etape pasirodė nepriekaištingai, vos vienas papildomas šovinys, itin aukštas tempas trasoje (3 vieta, atsilikimas vos 5,7 sek.) bei estafetė perduota ketvirtoje pozicijoje.

Nedaug trūko, kad Lietuvos komandos varžybose nebūtų, nes su prasta savijauta ir sirguliuodami startavo tiek Karolis Dombrovskis, tiek ir Linas Banys. Už pasiaukojimą tariame ačiū, o tai atnešė 13 vietą – aukščiausią Lietuvos istorijoje“, – skelbia Lietuvos biatlono federacija.

„Pasirodymą vertinu neblogai. Aišku, visi pirmą ratą pradėjo labai ramiai, o man pasisekė taikliai ir pakankamai greitai sušaudyti gulint. Antras ratas irgi nebuvo labai greitas ir geras šaudymas leido iš šaudyklos išvažiuoti trečiam. Paskutiniame rate visi dėjo maksimalias pastangas – jau buvo sunku. Trasoje yra vienas status kalnas, į kurį sunkiai sekėsi važiuoti. Po to kalno, finiše, jau nebuvo jėgų. Pradžia buvo nebloga, smagu, kad Vytas poziciją dar pagerino“, – komentavo T. Kaukėnas.

„Prieš varžybas daug ko nesitikėjome, bet atsipalaidavimo nebuvo. Norėjosi pradėti gerai ir pravažiuoti savo etapą. Supratome, kad sirguliavimai nėra gerai, bet bent mano nusiteikimas buvo kovingas, norėjosi varžybose padaryti tą, ką galiu geriausiai ir šiandien jos buvo vienos iš geresnių šiame sezone“, – pridūrė jis.

„Šiandien mėgavausi varžybomis: trasos būklė labai gera, slidės labai geros ir savijauta tikrai nebloga. Esu patenkintas, galėjau pasimėgauti varžybomis ir šaudymas buvo neblogas“, – sakė V. Strolia.

Beje, po olimpinių žaidynių Lietuvos biatlono komandos lyderis persirgo koronavirusu, tačiau tai, pasak biatlonininko, neigiamos įtakos neturėjo.

„Visų pirma po žaidynių norėjau pailsėti ir psichologiškai, ir fiziškai. Po olimpiados buvau labai pavargęs, norėjosi pabūti namie, be streso. Su Linu dar sudalyvavome Baltijos kariškių čempionate, kuris suteikė daug teigiamų emocijų, o po to sekė priverstinis poilsis dėl ligos, – teigė V.Strolia. – Motyvacijos tikrai yra ir tikiuosi, kad jos užteks iki sezono pabaigos. Man asmeniškai norisi atsigriebti už nepavykusią olimpiadą. Nesinori užbėgti už akių, nes savijauta vieną dieną gali būti gera, kitą prastesnė. Bet šiai dienai motyvacijos yra, noriu startuoti ir tikiuosi, kad rezultatai bus geri.“

Varžybose triumfavo Norvegijos kvartetas (1:12:06,1), antri finišavo švedai (+10,6 sek.), treti – prancūzai (+12,4 sek.), o ketvirti liko vokiečiai (+13,4 sek.).

Lietuviai, kurie nuo nugalėtojų atsiliko 4:37,1 min., sau už nugarų paliko Čekijos, Rumunijos, Estijos, Slovakijos, Kazachstano, Latvijos ir Lenkijos atstovus.

Šeštadienį vyks tiek moterų, tiek vyrų sprinto varžybos, kuriose startuos Natalija Kočergina, Gabrielė Leščinskaitė, V. Strolia, T. Kaukėnas bei L. Banys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją