Dukart pasaulio čempionas Johnas Higginsas (5 vieta pasaulio reitinge) įrodė, kad šie titulai jam ne iš dangaus nukrito, ir visų 25 partijų pareikalavusioje kovoje 13:12 įveikė sparčiai progresuojantį Jamie Cope’ą (19).

Kokybiškoje ir lygioje kovoje po dviejų sesijų rezultatas buvo lygus 8:8. Tuomet jaunasis J. Cope’as sugebėjo išsiveržti į priekį 12:10, bet per likusias tris partijas J. Higginsas jam teleido įmušti vos vieną kartą.

Pirmadienio sesijos pradžioje abu žaidėjai jau tradiciškai apsikeitė pergalėmis, tačiau netrukus 23-ejų J. Cope’as pirmavo 11:9. Jis galėjo dar labiau padidinti savo persvarą, bet J. Higginsas sušvelnino santykį, pasinaudojęs varžovo klaida.

J. Cope’as 103 taškų serija atstatė savo pranašumą 12:10 ir čia sustojo.

J. Higginsas atsakė 96 taškais paeiliui, o 24-oje partijoje J. Cope’ui leido įmušti tik pirmąjį raudoną kamuoliuką. Rezultatas vėl tapo lygus, o šių metų pasaulio čempionate žaidėjams teko žaisti pirmąją lemiamą partiją.

Joje sėkmingiau startavo Škotijos žaidėjas, kuris surinko 80 taškų seriją ir išplėšė puikią pergalę.

„Rezultatui esant 10:12 buvau jau palaidotas, Jamie atrodė ramus ir susikaupęs, o aš – truputėlį nervingas, – po pergalės įspūdžiais su svetaine worldsnooker.com dalijosi J. Higginsas. – Didžiuojuosi savimi, kad sugebėjau atsitiesti ir nepasidaviau anksčiau laiko.“

„Maniau, kad jau pričiupau jį, kai pirmavau 12:10, bet neįmušiau keletą kartų, nepasinaudojau galimybėmis atakuoti, žaidžiau tik saugos smūgius. Sakyčiau, kad mes abu žaidėme gerai, o Johnas buvo arti savo geriausio pasirodymo. Būtų buvę smagu patekti į ketvirtfinalį, bet dabar linkiu Johnui laimėti čempionatą“, – komentavo J. Cope’as.

Ketvirtfinalyje J. Higginsas susitiks su Marku Selby (4), kurį nugalėjo 2007-ų metų pasaulio čempionato finale. Markas kitame aštuntfinalio mače 13:10 įveikė Graeme’ą Dottą (13).

M. Selby pirmavo beveik visą susitikimą, tačiau jo pabaigoje G. Dottas sušvelnino santykį iki 11:9 ir privertė varžovą pasitempti.
Po pirmosios sesijos M. Selby iškart sugebėjo atitrūkti 6:2, o po antrosios išsaugojo 4 taškų pranašumą 10:6.

Lemiamoje sesijoje abu žaidėjai apsikeitė pergalėmis ir tuomet G. Dottas laimėjo svarbią psichologiškai partiją. Surinkęs 64 taškus jis užleido poziciją atakai M. Selby ir šis išvalė visą stalą, išlygindamas partijos rezultatą. Peržaidžiant juodąjį kamuoliuką sėkmė lydėjo G. Dottą, o bendras santykis tapo 11:8 jo varžovo naudai.

Netrukus G. Dottas 49 taškų serija dar labiau sumažino priešininko pranašumą, o 21-oje partijoje pirmavo 44-4 ir turėjo puikias galimybes sušvelninti atsilikimą iki minimumo. Bet čia jau M. Selby demonstravo charakterį ir po varžovo klaidos išplėšė labai svarbią pergalę, nutoldamas 12:9.

G. Dottas dar sugebėjo atsakyti 88 taškų serija, bet M. Selby atsakė 64 ir eliminavo oponentą.

„Žinojau, kad Grame’as yra puikus kovotojas, todėl laukiau sunkaus mačo. Susitikime su J. Higginsu turėsiu pagerinti savo žaidimą, bet papildomos motyvacijos dėl pralaimėjimo 2007-aisiais man nebus“, – kalbėjo M. Selby.

Dar viename aštuntinfalio mače Neilas Robertsonas (10) pratęsė sėkmingą antrosios sesijos pabaigą ir 13:8 nugalėjo Allisterį Carterį (7).

Pirmadienį į kovą stojęs pirmaudamas 9:7 27-erių australas toliau demonstravo puikų tikslumą ir iškart laimėjo partiją 89 taškų serija, o po varžovo klaidos padidino savo persvarą dar labiau – 11:7.

Tuomet A. Carteris iškovojo savo vienintelę pirmadienio pergalę, bet čia pat Neilas atsakė puikia 112 taškų serija, o jau kitoje partijoje padėjo tašką mače.

Ketvirtfinalyje Australijos atstovas kovos su Stephenu Maguire’u (2), kuris aštuntfinalyje be ypatingo vargo 13:6 nugalėjo Marką Kingą (15).
Tarp šių žaidėjų tik pirmoji sesija susiklostė atkakliai, o antrojoje S. Maguire’as iškart nutolo į priekį 10:6.

Paskutinės sesijos starte škotas spėriai laimėjo tris partijas, pakeliui į galutinę pergalę atlikdamas 65 ir 56 taškų serijas, ir nepaliko varžovui jokių vilčių.

„Žaidžiau labai prastai. Pirmoje sesijoje jaučiausi neblogai, bet po to viskas pakrypo ne mano naudai. Turėjau galimybių, bet nesugebėjau pagauti ritmo ir įgyti pranašumo“, – po nesėkmės skundėsi M. Kingas.

„Nuo pat pradžių žaidimas buvo nieko vertas, visos trys sesijos buvo siaubingos. Snukeris buvo toks prastas, kad aš net negalvojau, ar laimėsiu, ar pralaimėsiu, tiesiog norėjau greičiau iš čia ištrūkti“, – pergale nesidžiaugė ir S. Maguire’as. – Jeigu nepagerinsiu žaidimo, turėsiu važiuoti namo. Tad turiu 24 valandas apmąstymams.“

Pirmadienio aštuntfinalio mačų rezultatai:

Johnas Higginsas (5) 13 – 12 Jamie Cope’as (19)
Graeme’as Dottas (13) 10 – 13 Markas Selby (4)
Allisteris Carteris (7) 8 – 13 Neilas Robertsonas (10)
Markas Kingas (15) 6 – 13 Stephenas Maguire’as (2)

Antradienį kovas ketvirtfinalyje pradeda:

Markas Allenas (16) – Ryanas Day (8)
Shaunas Murphy (3) – Stephenas Hendry (6)
Johnas Higginsas (5) – Markas Selby (4)
Neilas Robertsonas (10) – Stephenas Maguire’as (2)

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)