Šiemet vyko antrosios pasaulio klajoklių žaidynėse. Renginio šeimininkai kirgizai atletus pakvietė į Čolpon Atą – kurortinį miestelį ant didžiausio šalies ežero Isyk Kulio kranto.

Pasinaudojusi proga, tarptautinė imtynių federacija UWW į žaidynių programą įtraukė alyš – imtynių atmainą, kuomet varžovai kaunasi susikabinę už diržų – pasaulio čempionatą. Varžybos tapo renginio vinimi, nes būtent alyš imtynės gimė Kirgizijoje, o ši dvikovinė pramoga itin paplitusi šioje šalyje įvairių švenčių metu.

Galynėtis į Kirgiziją atvyko 140 atletų iš 34 valstybių. 84 sportininkai ir 56 moterys imtynininkės kovojo ne tik dėl medalių, bet ir dėl solidžios piniginės premijos. Už pirmą vietą organizatoriai nugalėtojams atseikėjo beveik po 1000 eurų.

Paragauti egzotikos į Aziją atvyko ir itin kukli mūsų šalies delegacija. Tačiau, būdamas vieninteliu Lietuvos atstovu čempionate Donatas Nedzinskas paneigė mitą, kad vienas kovos lauke – ne karys. Alytiškis Kirgizijoje įveikė du varžovus, vienintelį kartą pralaimėjo finalininkui ir iškovojo bronzos medalį svorio kategorijoje iki 90 kilogramų. Klasikinėje alyš rungtyje 31-erių metų dzūkas nugalėjo Pankajų Malkotią iš Indijos ir amerikietį Aaroną Wendelį. Imtyje dėl tauresnio apdovanojimo Donatas nusileido iraniečiui Hassanui Ehuffariui ir tenkinosi bronzos medaliu bei 300 eurų premija. Svoryje galynėjosi 16 atletų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)