Šio dopingo kontrolės centro veiklos sustabdymas buvo viena pagrindinių rekomendacijų, kurias savo ataskaitoje nurodė nepriklausoma WADA komisija, vadovaujama Dicko Poundo.

„Suspendavimas, kuris įsigalioja nedelsiant, draudžia Maskvos antidopingo centrui užsiimti bet kokia su WADA susijusia antidopingine veikla, taip pat ir kraujo bei šlapimo mėginių tyrimu“, – sakoma WADA pranešime.

Maskvos laboratorija gali per 21 dieną apskųsti šias sankcijas Tarptautiniam sporto arbitražo teismui.

Kaltinimai dėl Rusijos atletų dopingo – „nepagrįsti“, sako Kremlius

Kremlius antradienį pareikalavo konkrečių įrodymų kaltinimams, kad daugelis Rusijos atletų vartoja dopingą, kai Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) paskelbė sporto pasaulį supurčiusią ataskaitą.

„Jeigu nuskamba kažkokie kaltinimai, jie turi būti pagrįsti kokiais nors įrodymais. Kol nebuvo paskelbti kokie nors įrodymai, tokius kaltinimus priimti sunku. Jie yra nepagrįsti“, – Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas sakė žurnalistams.

Kai buvo paklaustas, kaip vertinama tikimybė, kad Rusijos lengvosios atletikos komandai nebus leista dalyvauti Rio de Žaneiro olimpiadoje, D. Peskovas patarė kreiptis į šalies Sporto ministeriją.

WADA pirmadienį rekomendavo visam laikui diskvalifikuoti penkis Rusijos bėgikus ir penkis trenerius už antidopingo taisyklių pažeidimus, atimti licenciją iš Maskvos antidopingo laboratorijos, taip pat nušalinti Rusijos lengvosios atletikos komandą nuo varžybų, organizuojamų Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)