Afrikiečiai finale 14:7 nugalėjo principinius savo varžovus iš Naujosios Zelandijos. Afrikos žemyno atstovai jau penktą kartą iš eilės nugalėjo zelandiečius ir tai jiems leido pakilti į pirmą vietą bendrojoje įskaitoje po keturių turų. Rekordiškai aukštą trečią vietą iškovojo Kanados regbininkai, kurie kovoje dėl trečios vietos nugalėjo Samoa atstovus 22:19. Penkta vieta turėjo tenkintis anglai, rezultatu 26:24 nugalėję australus.

Daugiausia taškų savo komandai pelnė australas Cameronas Clarkas (48 tšk.), už jo išsirikiavo Tomas Mitchellas iš Anglijos (44 tšk.) ir Stephenas Parezas iš Prancūzijos (35 tšk.).

Pasaulio regbio-7 serijos turnyrai „HSBC World Series“ visus metus vyksta devyniose valstybėse. Jų metu 16 rinktinių kovoja dėl nugalėtojų titulo. Už pirmą vietą ture suteikiami 22 taškai, už antrą – 19, už trečią – 17 ir t.t.

Las Vegase netrūko įspūdingų regbio-7 epizodų. Ypatingai naudingai žaidė greičiausias regbio žaidėjas pasaulyje amerikietis Carlinas Islesas, kuris žiūrovus vertė stotis iš savo vietų ir jam ploti.

Bendrojoje įskaitoje po Las Vegaso turo su 78 taškais pirmauja PAR. Afrikiečiai vienu tašku lenkia Naująją Zelandiją, o trečią vietą užima miniatiūrinio Fidžio rinktinė (56 taškai.)

„HSBC World Series“ rengiamos nuo 1999 metų. Naujoji Zelandija 11 kartų tapo stipriausia, po kartą tai pavyko padaryti Fidžio, Pietų Afrikos Respublikos ir Samoa rinktinėms. Europos rinktinės kol kas lieka be titulų.

Kitas pasaulio serijos turas turas vyks Naujojoje Zelandijoje vasario 8-9 dienomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)