5-ą reitingą turnyre turinčios Lietuvos paplūdimio tinklininkės pirmame rate per 31 minutę 2:0 (21:11, 22:20) nugalėjo norveges Annę Guro Tveit Hjortland ir Victorią Faye Kjolberg (12).

„Pirmame sete viskas buvo tvarkinga, gerai gynėmės ir sėkmingai padavinėjome. Antrame sete pradėjome juokauti ir padarėme daug klaidų. Subyrėjo mūsų gynyba, nebebuvo tvarkos, todėl ir pergalė buvo sunkesnė“, - sakė M. Povilaitytė.

Tiesa, jos antrame rate 0:2 (21:23, 13:21) nusileido vienoms iš turnyro favoričių ukrainietėms Valentinai Davidovai ir Jevgenijai Ščipkovai (4).

„Mūsų jaunesnė pora parodė tai, ką moka. Buvo smagu žiūrėti į jų žaidimą. Priešininkės šiek tiek neįvertino Urtės ir Irinos, bet mūsiškės sužaidė tikrai gerai. Niekas nereikalauja iš jų ko nors virš galimybių ribų, jos žaidžia taip, kaip sugeba. Ievai su Monika trūko tinkamo nusiteikimo šioms varžyboms. Reikėjo daugiau judesio aikštelėje. Stovint nelabai gali prieš ką nors laimėti. Reikia bėgioti“, - sakė Lietuvos tinklininkių treneris Tadas Donėla.

Šeštadienį I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė jau nebegali klysti. Jei šeštadienį jos pralaimės pirmąjį mačą, joms atiteks devintoji pozicija.

„Manau, kad šeštadienį Ieva su Monika susitvarkys su savimi ir toliau kovos dėl aukščiausių vietų, o mūsų jaunosioms tinklininkėms bus labai sunku. Bandysime, kad jų nusiteikimas išliktų toks, kaip ir prieš ką tik laimėtas rungtynes“, – pridūrė treneris.

Kita Lietuvos pora Viltė Makauskaitė ir Ieva Kazuraitytė (16) pirmame rate 0:2 (7:21, 10:21) nusileido turnyro favoritėms norvegėms Jannei Kongshavn ir Vilde Solvoll, o antrame 0:2 (12:21, 21:23
LT" lang="LT">) pralaimėjo latvėms Alisei Lecei ir Martai Ozolinai bei turėjo tenkintis 13-ąja vieta.

Turnyre dalyvauja ir dar viena Lietuvos pora – Urtė Andriukaitytė ir Irina Zobnina.

19-metės mūsiškės netikėta pergale pradėjo varžybas. Vos 15-ą reitingą turinčios Lietuvos atstovės pirmame rate penktadienį 2:0 (21:13, 21:15) nugalėjo antras pagal skirstymą suomes Essi Hasu ir Aniiną Parkkinen.

„Labai džiaugiamės šia pergale. Negalvojome apie laimėjimą, nes mes norėjome sužaisti taip, kaip galime. Stengėmės atsipalaiduoti, nes daug lengviau žaisti, kai tavęs neslegia jokia įtampa ir gali žaisti savo malonumui. Tikiuosi, kad dabar įgausime daugiau pasitikėjimo savimi ir pavyks pasiekti daugiau pergalių“, – sakė U. Andriukaitytė.

U. Andriukaitytė ir I. Zobnina antrame rate susitiko su vokietėmis Lisa Arnholdt ir Anni Schumacher (10) ir po atkaklios 44 minutes trukusios kovos įveikė jas 2:1 (21:14, 15:21, 15:13).

„Mūsų jaunesnė pora parodė tai, ką moka. Buvo smagu žiūrėti į jų žaidimą. Priešininkės šiek tiek neįvertino Urtės ir Irinos, bet mūsiškės sužaidė tikrai gerai. Niekas nereikalauja iš jų ko nors virš galimybių ribų, jos žaidžia taip, kaip sugeba. Ievai su Monika trūko tinkamo nusiteikimo šioms varžyboms. Reikėjo daugiau judesio aikštelėje. Stovint nelabai gali prieš ką nors laimėti. Reikia bėgioti“, – pakomentavo T. Donėla.

Šios varžybos vyksta dviejų minusų sistema. Antro rato susitikimą I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė žais su ukrainietėmis Valentina Davidova ir Jevgenija Ščipkova (4).

Šeštadienį žais:

10 val. žais Lunde/Ulveseth NOR [7] – Dumbauskaite/Povilaityte LTU [5]

12 val. Ribera/Fernández Navarro ESP [3] – Andriukaityte/Zobnina LTU [15]

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)