Penktadienį Vilniuje buvo sužaistos rungtynės tarp vietos „Hockey Punks“ ir Kauno „Baltų ainių“ komandų. Rungtynių šeimininkai iškovojo užtikrintą pergalę 5:1 (1:0, 1:0, 3:1), kuri leido jiems pakilti į antrą turnyro lentelės poziciją.

Dvikovos favoritė „Hockey Punks“ komanda ilgai nelaukusi pirmoji pasižymėjo šiose rungtynėse. Vienas į varžovų zoną įsiveržęs Povilas Verenis, nelaukdamas komandų draugų pagalbos, surado progą metimui, kuris buvo tikslus (04:05, rez. perd. Darius Janušonis).

Nepaisydami praleisto įvarčio, svečiai iš Kauno sugebėjo išlyginti žaidimą, o tą pasiekti jiems leido ir trys pirmame kėlinyje oponentų gautos pražangos. Tiesa, didesnio pavojaus Simo Baltrūno ginamiems vartams nekilo ir „Pankams“ pavyko prieš pertrauką išlaikyti minimalų pranašumą.

Prasidėjus antram kėliniui „Baltų Ainiai“ žaidė vis drąsiau ir prabėgus kelioms minutėms susikūrė puikią progą įvarčiui dviese pabėgę prieš vieną varžovų gynėją. Tiesa, būtent šis sujaukė kauniečių planus atakoje: pasiaukojantį šuolį atlikęs Dovydas Vaisovas krisdamas neleido oponentams atlikti perdavimo, kuris būtų leidęs svečiams susikurti auksinę galimybę iš arti pasiųsti ritulį į vartus.

Kitoje aikštės pusėje aktyviai žaidė Mauras Baltrukonis vienos atakos metu atlikęs net keletą metimų, o vėliau bandęs pabėgti vienas prieš vartininką, tačiau svarbiausioje atakos fazėje Lietuvos rinktinės puolėjui pritrūkdavo tikslumo.

Pirmąjį pusvalandį pražangų sėkmingai vengusi „Baltų ainių“ komanda jau po pirmosios varžovams suteiktos galimybės daugumai buvo priversta traukti ritulį iš vartų. „Hockey Punks“ ataką ir žaidėjo pranašumą sėkmingai realizavo Aleksejus Kuveka (33:11, rez. perd. Aivaras Bendžius, P. Verenis).

Trečiasis kėlinys prasidėjo puikia kauniečių atkarpa, kurios metu „Baltų ainių“ gretose debiutavęs Makaras Tokarevas atliko labai pavojingą metimą, bet jį neutralizavo puikią reakciją pademonstravęs S. Baltrūnas. Prie kitų vartų Kristupui Pranckiečiui taip pat teko nemažai darbo, tačiau galiausiai per trumpą laikotarpį jis buvo priverstas kapituliuoti dukart. Iš pradžių A. Kuveka pasižymėjo žaidžiant formatu keturi prieš keturis (48:54, rez. perd. A. Bendžius), o netrukus metimu iš arti kiekybinę persvarą realizavo Martynas Šlikas (50:07, rez. perd. A. Bendžius).

Dar labiau „Hockey Punks“ pranašumą įtvirtino trečiąjį savo rungtynių įvartį pelnęs A. Kuveka (56:00, rez. perd. Laisvydas Kudrevičius). Savo aikštės pusėje ritulį gavęs baltarusis surengė reidą per visą aikštę, galiausiai suklaidindamas ir vartininką bei pasiųsdamas ritulį į vartus.

Prasidėjus paskutinei mačo minutei „Baltų ainiai“ surado būdų sugadinti tobulą S. Baltrūno vakarą. Pavojingoje zonoje ritulį priėmęs Nikita Svarjovas sostinės klubo vartininkui nepaliko jokių šansų stipriu ir itin tiksliu metimu į viršutinį vartų kampą (59:04, rez. perd. Titas Milašius, Damiras Šafejevas).

Likęs mačo laikas rezultato nepakeitė, tad antrą pergalę per tiek pat rungtynių iškovoję „Pankai“ išliko vienintele nesėkmių lygoje dar neturinčia komanda.

Po rungtynių „Hockey Punks“ trenerio Mindaugo Kiero teigimu šiame mače jautėsi komandos atsipalaidavimas, tačiau tai trenerio negąsdino – jis įsitikinęs, kad jo žaidėjai gali parodyti daug geresnį žaidimą.

„Rungtynių pradžia nebuvo tokia, kokios mes norėjome pasikalbėję prieš rungtynes, tai manęs tikrai nedžiugino. Žaidėme klampiai, matėsi, kad pas vyrus akyse nebuvo tokio nusiteikimo kaip prieš kitas, lygoje stipriausias, komandas. Visgi įsibėgėjome, trečias kėlinys mums buvo geriausias ir iškovojome pergalę. Ateityje prieš kitas komandas turėsime nusiteikti geriau.

Ant suoliuko buvo ramu – žinau, kad komanda gali daugiau, tik juos reikia priversti dirbti. Prieš rungtynes nežinojome koks varžovų lygis – prieš „Baltų ainius“ žaidėme pirmą kartą. Ji pasipildžiusi žaidėjais iš Latvijos ir Rusijos yra visai neblogo lygio komanda.“

„Pankams“ tai buvo antrasis susitikimas Lietuvos čempionate ir jos treneris įsitikinęs, jog komanda pamažu gerina savo formą.

„Progresas pamažu vyksta. Žinoma, laukiame tų komandų, su kuriomis žaisti visada smagiau, tačiau su kiekvienomis rungtynėmis stengiamės laikytis savo plano ir tobulėti.“

Naujausias „Baltų ainių“ narys Mantas Marcinkevičius po susitikimo neslėpė, kad jo fizinė kondicija dar nėra ideali, tačiau pasidžiaugė komandos kovingumu.

„Rungtynėse galbūt šiek tiek pritrūko nusiteikimo, tačiau žinant, jog tai tik sezono pradžia, manau, kad įsivažiuosime ir viskas bus daug geriau. Kovingumą komanda rodė, tačiau šiandien mums šiek tiek kažko pritrūko.

Aš pats tik vakar dalyvavau pirmoje treniruotėje, tad dar buvo sunku ir man reikės laiko įsivažiuoti. Komandai visų pirma stengsiuosi pridėti kovingumo, nusiteikimo rūbinėje, nes dabar ant ledo žengėme kažkokie išsiblaškę, su nerimu. Kiek vėliau tikiuosi, kad prisidėsiu ir savo technika, grįžimu į gynybą, bet atsižvelgus į tai, kad čiuožiau tik vakar, šiandien man dar tam pritrūko jėgų.“

Šiame mače dėl techninių nesklandumų komandoms prieš lemiamą kėlinį teko laukti papildomas 15 minučių, o kauniečių klubo puolėjo teigimu, tai taip pat turėjo įtakos rungtynėms.

„Ilgesnė pertrauka išmušė iš vėžių – jau buvome susikaupę ir laukėme trečiojo kėlinio. Todėl techninės kliūtys šiek tiek išmušė iš vėžių.“

Ne ką mažiau „Baltų ainiams“ koją kišo ir jų daugumų realizavimas – svečiai iššvaistė visus dešimt bandymų, o dėl to nusivylimo neslėpė tiek ir jų treneris, tiek ir žaidėjai.

„Treneris buvo labai piktas dėl to, kaip žaidėme daugumas. Mes ir patys buvome ant savęs pikti – dar vakar treniruotėse dirbome ties šiuo žaidimo akcentu ir treniruotėse mums viskas gavosi gerokai geriau, nei šiandien rungtynėse. Kartais atrodė, lyg žaistume ne su savo lazdomis.“