Pasaulio čempionato organizavimo galimybes LDF su Tarptautine dviračių federacija (UCI) preliminariai aptarė po 2012 m. Panevėžyje sėkmingai organizuoto Europos dviračių treko čempionato. Be to, įvertinta ir tai, kad „Cido“ arenoje įrengtas dviračių trekas atitinka tokio lygio varžybų organizavimo reikalavimus.

Pritarus Savivaldybės tarybai, LDF planuoja kreiptis į šalies Vyriausybę, kad ir ši pritartų pasaulio čempionato organizavimui bei užtikrintų dalinį finansavimą, jei UCI Panevėžyje leistų organizuoti čempionatą.

Pasak LDF, varžybose galėtų būti daugiau kaip 600 dalyvių, delegacijų atstovų, organizatorių iš 50 valstybių. Varžybos būtų olimpiniais metais, vyktų atranka į olimpines žaidynes, todėl būtų laukiama daug žiūrovų iš įvairių pasaulio šalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)