Prieš keletą metų Ignalinoje buvo pradėtas rengti 24 val. plaukimo maratonas, sulaukęs nemažo susidomėjimo. Šį kartą panevėžiečiai galės išvysti kaip plaukikai varžosi 12 val. plaukimo maratone.

Nepaprastos ištvermės reikalaujančios varžybos bus didelis išbandymas dar ir dėl to, jog varžybų startas bus duotas 20 val. vakare, o finišas – kitos dienos 8 val. ryte, tad didžiąją varžybų dalį sportininkams reikės plaukti nakties metu.

Kaip teigė šių varžybų organizatorius bei laikinai einantis Lietuvos triatlono federacijos prezidento pareigas Dainius Kopūstas, mintis surengti šį plaukimo maratoną kilo todėl, kad Panevėžyje jau senokai nevyko ilgų nuotolių varžybos, o šiuo metu metu patogiausia yra suorganizuoti plaukimo maratoną.

Tikimasi, kad į šį plaukimo maratoną susirinks bent 15 dalyvių ir kad varžybos taps tradicinėmis Panevėžio mieste.

Varžybose planuoja dalyvauti ne tik tai Lietuvos sportininkai, bet ir Latvijos atstovai. Plaukimo maratone bus galima pamatyti daugkartinę Lietuvos triatlono čempionę bei tarptautinių varžybų nugalėtoją ir prizininkę Aliną Padleckaitę. Taip pat varžybų žiūrovai galės išvysti šiaulietį Tomą Gruslį, kuriam iki šiol priklauso 2005 m. jaunimo žaidynėse pasiektas 1500 m laisvu stiliumi vaikinų rekordas.

Prieš du mėnesius vykusiose 12 valandų plaukimo varžybose Italijos Paullo mieste nugalėtoju tapo Federico Toletti, kuris per 12 valandų įveikė 38 km 400 m. Tačiau šiose varžybose buvo plaukiama dienos metu ir buvo leidžiama naudoti triatlonui skirtus plaukimo kostiumus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją