Anksti ryte Lietuvos laiku vykusiose atrankos A grupės varžybose A. Palšytė aukščiausiai šoko 186 cm ir iš 15 dalyvių paskutines dvi vietas pasidalijo su Kristina Ovčinikova iš Kazachstano.

Mūsų šalies atstovė pirmu bandymu įveikė 182 cm, trijų mėginimų jai prireikė peršokti 186 cm, o į 190 cm aukštį pakelta kartelė krito visus tris kartus.

Kad patektum į finalą, reikėjo įveikti 195 cm kvalifikacinį aukštį arba patekti tarp 12-os geriausių atrankos dalyvių.

Tarp 31 atrankos šuolininkės mūsų šalies rekordininkė 28-30 vietas pasidalijo su dviem kazachstanietėmis.

A. Palšytei tai jau trečiosios olimpinės žaidynės. Ankstesnėse ji abusyk pateko į finalą – 2012 metais Londone užėmė 11-ąją vietą, o 2016 metais Rio de Žaneire – 13-ąją.

Lietuvei priklausantis Lietuvos rekordas yra 201 cm, o geriausias šio sezono rezultatas – 193 cm.

Primename, kad Lietuva Tokijo olimpinėse žaidynėse kol kas neiškovojo nė vieno medalio.

Arčiausiai apdovanojimų pakylos buvo moterų porinės dvivietės valties įgula – Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė iškovojo 4 vietą, treko dviratininkės Simona Krupeckaitė ir Miglė Marozaitė moterų komandų sprinto varžybose laimėjo penktą vietą, disko metikas Andrius Gudžius ir vienviečių valčių irklavimo atstovas Mindaugas Griškonis finaluose buvo šešti, o Danas Rapšys 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi finale liko paskutinis, aštuntas.

Liepos 23 dieną prasidėjusios Tokijo olimpinės žaidynės baigsis rugpjūčio 8 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)