Viena jų – šuolininkė į aukštį, geriausia praėjusių metų Lietuvos lengvaatletė Airinė Palšytė. Anot šeštadienį startuosiančios sportininkės, Palangoje sudarytos idealios sąlygos siekti gerų rezultatų.

O toks jėgų patikrinimas prieš kone svarbiausią sezono startą – rugpjūčio 7–12 dienomis vyksiantį Europos lengvosios atletikos čempionatą – sportininkei yra itin svarbus. Jai dėl sveikatos problemų teko praleisti žiemos sezoną, o šiemet jos startų sąskaitoje – vos vienas ir tai tik treniruočių tipo.

Tačiau to pati 26-erių lengvaatletė nesureikšmina.

„Gaila, kad teko praleisti žiemos sezoną, bet taip jau būna sporte. Vasarą, kad ir su sunkumais, viskas juda į priekį. (...) Nesu iš tų sportininkių, kurioms reikia labai daug startų, kad jausčiausi užtikrintai. Jei treniruotėse šokau apie 1,9 m, tai varžybose esu pasiruošus šokti virš 1,96 m. Jei per treniruotes šoku virš 1,9 m, tai galima kalbėti apie 2 metrus ar daugiau.

Tai tas užtikrintumas turi būti viduje, o ne kažkokiame kiekyje varžybų“, – teigia pernai Belgrade vykusiame Europos lengvosios atletikos uždarų patalpų pirmenybėse triumfavusi sportininkė.

Toks laimėjimas ir įpareigoja.

„Kai esi kartą laimėjęs vieną ar kitą čempionatą, norisi, kad tas titulas kartotųsi, būtų dar geresnis. Į čempionatą keliauju maksimaliai pasiruošusi, lūkesčiai labai aukšti. Viskas spręsis ten“, – tvirtina A. Palšytė.

Tiesa, jos laukia nemenka konkurencija, tačiau pašnekovė kontaktuoja su priešininkėmis, pavyzdžiui, Rusijos sportininke Marija Kučina-Lasickiene, mato, kaip tobulėja kitos sportininkės bei pozityviai žiūri į artėjantį čempionatą.

„Nėra nenugalimų sportininkų. Jei esi pasiruošęs, tereikia važiuoti į čempionatą, atiduoti visas jėgas ir tikėtis, kad fortūna šypsosis“, – mano A. Palšytė.