Kaip ir buvo planuota, šis smagus savaitgalis tapo vienu svarbiausių renginių federacijos kalendoriuje. Tik šiemet įkurto brazilų džiudžitsu klubo „Roger Gracie Academy Palanga“ kvietimu į pajūrį sulėkė per 70 kovotojų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Rusijos ir net tolimosios Indijos. Dukart per dieną vykstančioms treniruotėms vadovavo pripažinti juodojo diržo meistrai Marius Gudas ir Vladislavs Černiavskis iš Latvijos.

Svarbiausias renginio akcentas buvo šeštadienį įvykęs visų Lietuvoje veikiančių klubų „Roger Gracie Academy“ kuratoriaus, tikros brazilų džiudžitsu legendos, triskart absoliutaus pasaulio čempiono Rogerio Gracie seminaras. Šis garsiosios Gracie giminės atstovas Lietuvoje veikiančius savo prižiūrimus klubus aplanko kasmet. Tokių apsilankymų metu per seminarus vienas geriausių visų laikų brazilų džiudžitsu meistrų moko kovotojus naujų techninių veiksmų, nepagaili vertingų patarimų ir kovoja su panorusiais išbandyti jėgas. Šį kartą R. Gracie maloniai nustebo pamatęs itin išaugusią brazilų džiudžitsu kovotojų bendruomenę ir gausų smalsuolių būrį.

Kovotojų per metus padarytą pažangą meistras įvertino suteikdamas aukštesnį lygį reiškiančių spalvų diržus bei juosteles, taip paskatindamas ir toliau negailėti jėgų šiam puikiam dvikovos menui. Seminaras tradiciškai baigėsi ilga eile norinčiųjų paspausti meistrui ranką, nusifotografuoti ar tiesiog užduoti seniai rūpėjusį klausimą. Kaip visada šiltai ir maloniai bendraujantis R. Gracie nenuvylė nė vieno ir pažadėjo būtinai grįžti ir kitais metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)