Sekmadienį pasibaigusiose planetos pirmenybėse 26-erių metų Simona Krupeckaitė iškovojo vieną aukso ir du bronzos medalius (vieną jų - komandinio sprinto rungtyje kartu su 22-ejų Gintare Gaivenyte) bei pagerino pasaulio rekordą 500 m atskiro starto lenktynėse.

22-ejų Vilija Sereikaitė pasipuošė bronza asmeninėse 3000 m lenktynėse.

Kreipdamasis į Lietuvos dviračių treko rinktinės nares, trenerius ir dviračių sporto organizatorius, Lietuvos Respublikos prezidentas Valdas Adamkus pabrėžė, kad mūsų valstybės tūkstantmečiui dviratininkių laimėjimai yra puikiausia dovana, teigiama pranešime žiniasklaidai.

Prezidentas sakė viltingai žiūrįs į dviračių treko sporto ateitį ir išreiškė įsitikinimą, jog netolimoje ateityje ne tik modernioje Panevėžio sporto arenoje, kurioje yra įrengtas dviračių trekas, bet ir kituose Lietuvos miestuose bus gerinami pasaulio rekordai.

„Kiekvienam iš Jūsų ir visai Lietuvos dviračių sporto bendruomenei linkiu ištvermės, sportinės sėkmės ir pačios geriausios kloties", - teigė V. Adamkus.

Prezidento taure buvo apdovanota S. Krupeckaitė, stiklo figūra „Rombas" - V. Sereikaitė ir G. Gaivenytė. Stiklo figūrą „Ovalas" valstybės vadovas įteikė 5 vietos laimėtojai komandinėse persekiojimo lenktynėse Aušrinei Trebaitei ir 6 vietos laimėtojai grupinėse lenktynėse - Svetlanai Pauliukaitei.

Prezidentas taip pat pagerbė trenerius ir sporto organizatorius, prisidėjusius prie sėkmingo rinktinės pasirodymo.

S. Krupeckaitei premjeras Andrius Kubilius įteikė 27,5 tūkst. litų čekį. V. Sereikaitė buvo apdovanota 15 tūkst. litų čekiu, o G. Gaivenytė 5 tūkst. litų čekiu.

Pinigines premijas taip pat gavo Lietuvos dviračių treko rinktinės vyriausiasis treneris Antanas Jakimavičius ir S. Krupeckaitės treneris Dmitrijus Leopoldas. Ministro Pirmininko atminimo dovanomis taip pat buvo apdovanotos A. Trebaitė ir S. Pauliukaitė.

A. Kubilius pasidžiaugė galėdamas tokių aukštų pasiekimų proga pasveikinti ir apdovanoti jam „ypatingai artimos“ sporto šakos atstoves ir palinkėjo joms toliau tobulėti bei po trejų metų iš Londono parvežti Lietuvai nemažiau olimpinių medalių, skelbiama Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime.

„Savo pasiekimais puošiate ne tik Lietuvą, bet ir visą pasaulį. Ypač džiugu, kad medaliais mus garsina moterys – kad ir kurioje srityje pirmautumėte – sporto, politikos ar kultūros – mes jumis labai didžiuojamės. Linkiu, kad šis auksas būtų tvirtas žingsnis link dar vieno laiptelio – Olimpinio aukso“, - Seimo Pirmininko Arūno Valinsko sveikinimo žodžius cituoja Seimo kanceliarijos Komunikacijos departamento Ryšių su visuomene skyrius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją