Visas turnyras vyks Rygoje, dėl to latviams teks įrengti papildomą laikiną 6 tūkst. vietų areną, kaip jau buvo daroma 2006-aisiais, kai čempionatas pirmą kartą vyko Latvijoje.

Skelbiama, kad varžybų organizavimas viename mieste bus saugiausias sprendimas pandemijos aspektu. Dėl to ir visos 16 komandų bus apgyvendintos viename viešbutyje.

Tiesa, IIHF dar galutinai neatmetė tikimybės, jog pirmenybes sirgaliai galės stebėti ir tribūnose – tai esą priklausys nuo koronaviruso valdymo situacijos Latvijoje artėjant čempionatui.

Asociacijos „Hockey Lietuva“ prezidentas Dainius Zubrus sakė, kad IIHF sprendimas čempionatą rengti tik Rygoje nenustebino – jo teigimu, toks planas galėjo būti numatytas gerokai anksčiau.

„Aš nenustebęs, nes čia yra rimtas renginys, čia nėra savaitgalio pasižaidimas. Manau, kad jie tikriausiai jau buvo beveik apsisprendę net prieš tai, kai nusprendė iškelti dalį čempionato iš Baltarusijos“, – BNS antradienį sakė legendinis ledo ritulininkas.

„Kad atsisakytum Minsko, turbūt reikėjo turėti kokį nors planą „B“, – pridūrė jis.

D. Zubrus teigė dar per federacijos vadovo Rene Faselio ir premjerės Ingridos Šimonytės pokalbį supratęs, kad IIHF čempionatą pasiruošusi rengti tik Rygoje.

„Iš mūsų pokalbio su jais supratau, kad jų pirmas pasirinkimas toks ir yra, kad būtų galima kuo mažiau važinėti, gal bus lengviau viską kontroliuoti, sukurti „burbulą“ vienoje vietoje“, – teigė D. Zubrus.

Primename, kad praėjusį mėnesį ilgai delsusi IIHF nusprendė iškelti dalį pirmenybių iš Minsko dėl Baltarusiją krečiančių politinių neramumų. Pakeisti Minską pretendavo Bratislava (Slovakija) ir Herningas (Danija).

Čempionatas vyks gegužės 21 – birželio 6 dienomis. Praėjusiais metais Šveicarijoje turėjusios praūžti pirmenybės buvo atšauktos dėl pandemijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)