Šis turnyras vyko pirmą kartą ir turėjo atitikti tarptautinius kriterijus. Vienas jų – pagrindiniame turnyre dalyvauti gali tik 16 vyrų porų, o kiti dalyviai turi rungtyniauti atrankos turnyre. Kadangi į LPF „Open“ I turnyrą užsiregistravo daugiau, nei 16 porų, mažiausius reitingus turinčios poros išbandė jėgas penktadienį, prieš pagrindinį turnyrą, o porų varžybų nugalėtojai papildė pagrindinio turnyro dalyvių gretas.

Šeštadienį prasidėjo pagrindinis turnyras, kuriame dalyvavo 14 porų iš Lietuvos ir dvi poros iš Lenkijos. Prieš turnyrą labiausiai visus padelio mėgėjus dominantis klausimas buvo, ar pasipriešins Lietuvos stipriausios padelio mėgėjų poros beveik profesionaliems padelio žaidėjams iš Varšuvos? O gal jos prilygs svečiams?

Padelio žaidėjai iš Lenkijos – tai keturi jauni vyrukai, profesionaliai žaidę tenisą, o dabar jau šešerius metus žaidžiantys tik padelį (Lietuvos padelio mėgėjai treniruojasi dvejus metus). Jų stipresnė pora yra tapusi ir turnyro Vokietijoje nugalėtojais.

Svečiai žaidė gražų, akiai mielą žaidimą, kuriame susipynė ir gera technika, ir puiki reakcija, ir jėga bei ištvermė. Lukaszas Cyranskis ir Marcinas Maszczykas nuo pat pradžių buvo turnyro favoritais, leidę savo varžovams surinkti tik iki pusės taškų.

Jie ketvirtfinalyje egzaminavo Šarūną Marčiulionį ir Gintarą Kateivą, o finale rezultatu 6:3, 6:3 įveikė kauniečius Tadą Misevičių ir Arūną Rozgą, kurie pusfinalyje 6:2, 6:4 įveikė kitą lenkų porą – Wladeką Sredniawą ir Oskarą Gorką.

Ši antra svečių pora ir buvo didžiausias išmėginimas stipriausioms Lietuvos poroms. Ketvirtfinalyje jos pranašumą 5:7, 3:6 turėjo pripažinti kauniečiai Luidži Pakula ir Jurgis Rudgalvis, o rungtynėse dėl trečios vietos 4:6, 6:3, 7:10 – ir vilniečiai Algirdas Draugelis ir Giedrius Vėželis.

Turnyre netrūko atkaklių varžybų ir dėl kitų vietų. Ypač atkakliai kovojo tie žaidėjai, kurie žiemos metu patobulėjo, o šiame turnyre norėjo įrodyti savo pranašumą prieš varžovus, su kuriais rungtyniavo rudenį.

Pirmą ir antrą turnyro dienas varžybos vyko Vilniuje, Bernardinų aikštyne ir Fanų sporto centre, o trečią dieną, lyjant lietui, persikėlė į Kauno „Ecotennis“ aikštyną, kuriame žaidėjai galėjo rungtyniauti uždaroje erdvėje.

Po turnyro LPF viceprezidentas Šarūnas Marčiulionis pasidžiaugė sklandžiai praėjusiu turnyru ir tuo, kad Lietuvai suteikta teisė suorganizuoti XIII pasaulio padelio čempionato kvalifikacinį turnyrą, kuris vyks liepos 1-3 dienomis Vilniuje. Šiame turnyre dalyvaus po tris stipriausias vyrų poras iš Olandijos, Jungtinės Karalystės, Suomijos ir Jungtinių Arabų Emyratų.

Š. Marčiulionis sakė, kad tokie turnyrai yra puiki patirtis ir galimybė jo dalyviams pasižiūrėti, kuria linkme galima tobulėti ir gerinti savo žaidimą. Jis teigė, kad „Open“ II turnyras vyks Vilniuje rugsėjo 9-11 dienomis, o artimiausias reitingo turnyras vyks Vilniuje birželio 11-12 dienomis. Po jo bus nuspręsta, kas atstovaus Lietuvai pasaulio čempionato kvalifikaciniame turnyre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)