Orobalionai.lt komandos ir Kauno parašiutininkų klubo bendras sumanymas buvo realizuotas be nesklandumų. Pakilęs beveik į 3 km aukštį oro balionas nėrė žemyn, kol leisdamasis pasiekė 20 km per valandą greitį – įprastai leidžiamasi daugiau nei dvigubai lėčiau.

Tuomet kiek daugiau nei 2 km aukštyje iš jo iššoko 12 parašiutininkų grupė. Savo parašiutus jie išskleidė tik pranėrę ploną debesų sluoksnį likus maždaug kilometrui iki žemės ir sėkmingai nusileido Pociūnų aerodrome.

„Parašiutininkams toks grupinis šuolis sudėtingas dėl to, jog per akimirką iššokti turi būrys žmonių. O įgulai reikėjo suvaldyti oro balioną, kuris per dvi sekundes neteko beveik tonos svorio. Kai parašiutininkai iššoko iš krepšio, oro balionas taip palengvėjo, kad šovė į viršų 50 km per valandą greičiu – per keliolika sekundžių vėl pakilome į 3 km aukštį. Toks manevras yra gana pavojingas, nes balionas patiria perkrovas ir transformuojasi“, – DELFI aiškino oro balioną skrydžio metu valdęs pilotas-instruktorius Vytautas Samarinas.

14 metų skraidymo stažą turintis oreivis ir kiti trys oro balione po parašiutininkų šuolio likę žmonės taip pat turėjo parašiutus, kad pavojaus atveju galėtų evakuotis.