Lietuvos čempionai „Šviesos“ rankininkai ketvirtfinalyje pranoko HC „Vilnių“. Molėtuose vykusiose atsakomosiose rungtynėse „Šviesa“ laimėjo triuškinamu skirtumu 44:31 (24:17). Pirmose rungtynėse „Šviesa“ taip pat šventė pergalę 36:28. Nugalėtojų gretose sunkiai sulaikomas buvo 11 įvarčių pelnęs Mantas Urvikis, po 5 įvarčius prie pergalės pridėjo Eimantas Sinkevičius ir Šarūnas Ugianskis. „Vilniaus“ ekipai 11 įvarčių surinko Martynas Lapinskas.

„Pavyko įgyvendinti tai, kas buvo suplanuota. Gerai gynėmės ir rengėme greitas atakas. Atsakomosiose rungtynėse varžovai davė kovą nuo pat pirmų minučių. Bet mes buvo gerai pasiruošę ir nuo pat pradžių diktavome savo sąlygas aikštelėje bei neleidome varžovams nei karto pirmauti, – teigė paskutinį kartą 2020 metais taurę laimėjusios „Šviesos“ rankininkas Mantas Urvikis. – Mūsų tikslas – laimėti taurę. Praėjusį sezoną gan netikėtai pralaimėjome LRF taurės pusfinalyje. Sieksime nekartoti tokių klaidų ir šį sezoną norime laimėti ne tik Lietuvos čempionatą, bet ir šalies taurę.“

Kitame ketvirtfinalyje „Varsos-Stronglaso“ rankininkai abu kartus nugalėjo HC „Amber“ komandą. Atsakomosiose rungtynėse sostinėje, alytiškiai laimėjo rezultatu 27:24 (12:14). Pirmose rungtynėse Alytuje, „Varsa-Stronglasas“ iškovojo pergalę 34:24. Nugalėtojams Gintautas Adamkevičius pelnė 8 įvarčius, po 5 įvarčius įmetė Žygimantas Micevičius, Vilius Juozaitis ir Tadas Stankevičius. „Amber“ gretose rezultatyviausias buvo 8 įvarčius surinkęs ukrainietis Serhijus Sedčenko.

„Mūsų komandos pusėje buvo patirtis. Varžovų komanda – jauna, ambicinga, rodanti didelį norą kovoti. Bet patirtis nulėmė dvikovos baigtį. Jau pirmose rungtynėse susikrovėme nemenką persvarą. Bet prieš atsakomąsias rungtynes nuteikėme vyrus kovai, kad lengva nebus. Tikėjomės lengvesnių rungtynių, bet varžovai pasistengė, kad susitikimas nebūtų lengvas pasivaikščiojimas, – sakė po ketverių metų pertraukos į LRF taurės turnyro finalinį ketvertą grįžusios Alytaus komandos treneris Egidijus Petkevičius. – Klubui visada keliami aukščiausi tikslai visuose turnyruose, kuriuose dalyvaujame. Sieksime laimėti taurę, ko dar nesame padarę per visą istoriją.“

Pastaruosius du sezonus LRF taurę iškovojo „Dragūno“ rankininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją