Lietuvoje dirbančio žinomo paplūdimio tinklinio specialisto iš Latvijos Aigaro Birzulio iniciatyva suburta LTF paplūdimio tinklinio komisija nusprendė, kad pirmoji vieta rinktinėje atiteko puikius rezultatus aukšto lygio tarptautiniuose turnyruose demonstruojančiai Monikos Paulikienės ir Ainės Raupelytės porai. Tuo tarpu kitos komandos dėl antrosios vietos nacionalinėje komandoje varžėsi atrankos turnyre.

Jame geriausiai pasirodė ir vietą rinktinėje pelnė seserys Gerda ir Rugilė Grudzinskaitės. Jos laimėjo abu atrankos turus.

Pirmajame ture jos finale 2-1 (21:16, 18:21, 15:12) palaužė Irinos Zobninos ir Danielės Kvedaraitės duetą, o antrojo turo finale Grudzinskaitės 2-0 (22:20, 21:19) įveikė Eriką Kliokmanaitę ir Ievą Vasiliauskaitę. Pastarosios pirmajame ture buvo trečios.

Turnyre taip pat varžėsi Ieva Dumbauskaitė ir Skalvė Križanauskaitė, Urtė Andriukaitytė ir Ariana Rudkovskaja bei Dominyka Naudužaitė ir Jekaterina Kovalskaja.

„Manau, kad visoms tinklininkėms tai buvo labai geras turnyras, nes turėjome šešias apylyges komandas ir joms buvo naudinga pasižaisti prieš sezoną. Nugalėjo tos, kurios labai norėjo ir labai stengėsi. Galima pastebėti, kad geresnį žaidimą demonstravo komandos, kurios jau šiemet spėjo išbandyti jėgas tarptautiniuose turnyruose“, – sakė LTF viceprezidentas paplūdimio tinkliniui Marius Vasiliauskas.

CEV Tautų taurės turnyro pirmajame etape Slovakijoje lietuvės gegužės 27-28 dienomis varžysis B grupėje su Šveicarijos, Ukrainos, Slovakijos ir Rumunijos komandomis.

Vyrų rinktinėje vyr. trenerio Tado Donėlos sprendimu atranka vykdoma nebus – Lietuvos paplūdimio tinklinio rinktinę sudarys Audriaus Knašo ir Patriko Stankevičiaus bei Arno Rumševičiaus ir Artūro Vasiljevo komandos.

Lietuvos vyrų rinktinė kovą CEV Tautų taurės turnyre pradės jau gegužės 15-16 dienomis Ispanijoje, o jų varžovais bus šeimininkai ispanai, austrai, slovėnai ir kroatai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją