Po nuotaikingo burtų traukimo, lietuvių ekipų nariai galiausiai išsiaiškino savo grupes ir pirmus varžovus šiame čempionate: Europos U-18 ir Pasaulio U-19 čempionės Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė atsidūrė grupėje kartu su prancūzių, rusių ir latvių ekipomis.

Jaunosios tinklininkės, kurios startuos pirmu reitingu, Simona Vaičiukynaitė ir Urtė Andriukaitytė rungtyniaus grupėje su italėmis, suomėmis ir antra Lenkijos komanda.

Pasaulio U-19 paplūdimio čempionato ketvirtos vietos laimėtojai Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis pateko dėl patekimo į kitą etapą varžysis su Švedijos, Prancūzijos ir Lenkijos antra komanda.

Jauniausieji čempionato dalyviai Matas Navickas ir Edvinas Vaškelis rungtyniaus su Austrijos, Izraelio ir Baltarusijos duetais.

Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas įvertino lietuvių grupes.

„Ievos ir Monikos grupėje tiek rusės, tiek prancūzės yra tikrai stiprios. Su latvėmis žaisti bus kur kas lengviau.

Arno ir Luko pogrupyje yra viso čempionato favoritai. Pirma ir antra Lenkijos komandos yra stipriausios visame čempionate. Švedai su prancūzais turėtų būti įveikiami“, - kalbėjo LTF prezidentas.

M. Vasiliauskas teigė, jog S. Vaičiukynaitei ir U. Andriukaitytei bus ne ką lengviau. Visos ekipos grupėje bus pajėgios.

„Jaunučių grupėje stipriausi turėtų būti austrai. Tiek su Izraelio, tiek su Baltarusijos sportininkais bus galima lygiai varžytis“.

Kovos startuos rugpjūčio 8 dieną 9 valandą Credit24 arenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)