Lietuvos rinktinės narė pasakojo, kad slydimo sąlygos buvo itin sudėtingos, nes termometro stulpelis rodė +9 laipsnius, tad sniegas buvo patižęs.

„Vietose kur švietė saulė, buvo tokia košė iš sniego, o miške telkšojo balos“, – pasakojo G. Andrašiūnienė.

3,1 km distanciją su 12 kontrolinių punktų sportininkė įveikė per 16 min. 33,7 sek.

Tarp Lietuvos vyrų sprinte geriausiai sekėsi Nerijui Šulčiui, kuris 3,4 km distanciją su 14 kontrolinių punktų įveikė per 16:10,6 min. ir užėmė 25-ą vietą. Antradienį komandų sprinto lenktynėse į geriausiųjų dešimtuką patekęs Vitalijus Petrulis asmeninėse lenktynėse buvo 32-as (17:13,9 min.), o Andrejus Gerasimovas užėmė 41-ą vietą tarp 54-ių sėkmingai trasą įveikusių atletų.

Auksinė diena buvo Švedijos orientacininkams. Antrą dieną iš eilės pirmą vietą laimėjo švedė Tove Alexandersson, o tarp vyrų Ulrikas Nordbergas.

Vyrų grupėje ilgą laiką pirmas trejetas švieslentėje buvo iš Rusijos sportininkų. Tačiau vienas iš paskutinių šliuožęs Švedijos atstovas U. Nordbergas sugebėjo greičiausiai įveikti distanciją (13:51,4 min.). Tai pirmas 23-ejų metų atleto trofėjus pasaulio pirmenybėse. Sidabro medalį laimėjo mažiau nei 2 sek. nuo lyderio atsilikęs rusas Andrejus Lamovas, o trečias buvo jo komandos narys Sergejus Gorlanovas (14:04,9 min.).

Moterų grupėje medalius laimėjo tos pačios sportininkės, kaip ir antradienio sprinto estafetės varžybose. Sprinterės įrodė savo potencialą greitose trasose. Pirmą vietą iškovojusi švedė T. Alexandersson. Ji, vos atėjusi į suaugusiųjų grupę, nuo 2011-ų metų pasaulio čempionatų sprinto varžybose neužleidžia vietos ant aukščiausio pakylos laiptelio. Čempionė trasą įveikė per 13:54,2 min. 8 sek. nuo jos atsilikusi rusė Polina Frolova iškovojo sidabro medalį. Nuo lyderės 13 sek. atsilikusi suomė Salla Koskela buvo trečia.

Ketvirtadienį čempionatas tęsis moterų vidutinės rungties varžybomis. Startuos ir vienintelė mūsų šalies moteris G. Andrašiūnienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)