Permaininga kova vyko vyrų varžybose, kur orientacininkams reikėjo įveikti apie 9 km distanciją su 29 kontroliniais punktais. Lietuvos čempionato nugalėtoją lėmė finišo tiesioji.

Lietuvos čempionu pirmą kartą savo karjeroje šioje trasoje tapo Algirdas Bartkevičius iš „Tako“ klubo. Čempionas distanciją įveikė per 1 val. 5 min. 9 sek. ir antroje vietoje finišavusį Giedrių Sabaliauską iš „Versmės“ komandos aplenkė vos 33 sek. Bronzą iškovojusį Tadą Dementavičių iš „SM Gaja / Takas“ komandos nuo nugalėtojo skyrė 2 min 12 sek.

„Naktinėse varžybose bendro starto varžybose visada vyksta įtempta kova, kuri reikalauja ir taktinių sprendimų. Trasoje tenka ir pasistumdyti, nors atrodo, jog miške pilna vietos. Trasoje sekėsi gerai, kontroliavau situaciją.

Gale trasos likome dviese su Giedriumi Sabaliausku, su kuriuo kovojome dėl čempiono vardo, tačiau buvau paruošęs taktinį sprendimą į paskutinį kontrolinį punktą pagreitėti ir tai lėmė, jog finišo tiesiojoje buvau greitesnis už savo konkurentą, – sakė pirmą kartą Lietuvos čempiono titulą naktinėje trasoje iškovojęs A. Bartkevičius. – Naktį vykstančiose varžybose mes matome daug mažiau, nors ir naudojame profesionalias bei galingas lempas.

Orientuojantis naktį reikia žymiai didesnio susikaupimo, darbo su kompasu bei daug praktikos. Gyvename Lietuvoje, tad žiemos metu turime galimybę daryti daug naktinių treniruočių bei ruoštis svarbiausiems metų startams tamsoje.“

Lietuvos čempionės titulą naktinėje trasoje iškovojo Teklė Emilija Gvildytė. „Medeinos“ klubo atstovė apie 6 km distanciją su 19 kontrolinių punktų įveikė per 1 val. 16 min. 5 sek.

Pirmą kartą karjeroje Lietuvos čempione naktinėje trasoje tapusi T.E. Gvildytė tik finišo tiesiojoje aplenkė Malviną Girinskytę. „Arboro“ komandai atstovaujanti M. Girinskytė nugalėtojai pralaimėjo 39 sek. ir tenkinosi sidabro medaliu. Bronzą laimėjo Gerda Veikutytė iš „Sako“ klubo.

Artimiausi Lietuvos orientavimosi bėgte čempionatas vyks gegužės 13 – 14 d. Onuškio miške, kur medaliai bus išdalinti vidutinėje bei estafečių trasose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją