Tik pernai pradėtas naujas, sportiškas regatos formatas – trumpos distancijos, vikrumo reikalaujantys manevrai nenuvylė sportininkų.

„Labai patiko nauja distancija. Daugeliui jau buvo pabodę ilgi plaukimai iki Palangos ar Liepojos, kai nematai savo priešininkų ir tiesiog plauki vienu halsu. Šiose varžybose jautėsi daugiau sportiškumo, konkurentai – prie pat. Tokių varžybų reikėtų daugiau“, – po varžybų kalbėjo buriuotojas ir jachtos „Jigy Jigy“ kapitonas Šarūnas Sodeika.

Šiais metais sportininkams taip pat reikės parodyti didelį sportinį meistriškumą, priimti greitus sprendimus sudėtingose situacijose, nes kiekviena uždelsta akimirka jiems gali kainuoti pergalę. Trumpos atkarpos iki distancijos ženklų reikalauja vieningo įgulos darbo ir vairininko profesionalumo.

„Tokio tipo regatos itin populiarios pasaulyje. Džiugu, kad jau treti metai tokios varžybos vyksta ir Klaipėdoje“, – sakė vienas iš regatos organizatorių Darius Gerasimavičius.

Šių metų regatoje ketina dalyvauti apie 20 jachtų. Kartu su kranto komandomis varžybų dalyvių skaičius sieks apie 200. Dalyvių tarpe bus daugkartiniai „The Tall Ships Races“ ir kitų tarptautinių varžybų nugalėtojai jachta „Lietuva“, prestižinės švedų regatos „AF Offshore Race“ nugalėtojai jachta „Jigy Jigy“, jachta „Tojana“ plauks jaunimo komanda, kurios sudėtyje bus ir Europos buriavimo čempionatų dalyviai.

Pagal prognozes, oro sąlygos neturėtų lepinti buriuotojų. Penktadienį pūs stiprus, gūsiais iki 16 m/sek. pietų vėjas. Šeštadienį vėjas nesilpnės ir pakeis kryptį – į vakarų, kuris sukelia aukštas bangas. Buriuotojus gali užklupti ir trumpalaikiai škvalai. Todėl varžybos neturėtų būti lengvos.

Regata vyks tris dienas. Po 5 plaukimų paaiškės greičiausia jūrinė Lietuvos jachta.

Varžybas organizuoja Nacionalinė buriavimo akademija, Kintų buriavimo mėgėjų klubas ir Lietuvos buriuotojų sąjunga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)