2014 metų sezoną V. Alekna pradėjo pergalingai, diską antruoju bandymu nusviedęs 64,70 m. Pirmu metimu 42-ejų metų sportininkas įnagį nusviedė 63,60 m, o kiti metimai buvo neįskaityti. Antrą vietą užėmė A. Gudžius (geriausias bandymas – 62,51 m), trečią – šiemet kartu su V. Alekna į treniruočių stovyklas važiuojantis E. Ruškys (57,71 m).

– Įspūdžiai iš pirmų sezono varžybų. Ar tenkina rezultatas?, – portalas lengvoji.lt paklausė V. Aleknos.

– Gerai, 64,70 m – ne tiek toli nuo 65 metrų. Pernai mečiau metru mažiau, tai visai neblogai. Gal būtų ir geresnis rezultatas, bet šiandien (ketvirtadienį – aut. past.) jaučiu, jog temperatūra šiek tiek pakilo, toks nedidelis sirguliavimas, tai po pirmų bandymų baigėsi tos jėgos.

– Kiek tikėjotės mesti prieš varžybas?

– Galvojau apie 65 metrus nusviesti, panašiai ir įvyko. Manau, būtų geriau buvę, jei būčiau sveikesnis. Na, bet šios varžybos nelabai svarbios.

– Kaip dabar vyks pasiruošimas vasarai?

– Išvažiuosiu į dar vieną kasmetinę treniruočių stovyklą Ispanijoje, o po to prasidės sezonas. Kur bus kitos varžybos dar nusprendęs nesu, bet manau, kad antroje gegužės pusėje.

– Europos čempionate turbūt norėsis atsigriebti...

– Na ką ten atsigriebti, reikia visų pirma į jį papulti (šypsosi – aut. past.) Ten pateks 26 metikai iš Europos, norisi tarp jų būti ir dalyvauti. Žinoma, jog norėtųsi pasirodyti geriau nei pasaulio čempionate Maskvoje.

– Šiemet kartu į treniruočių stovyklas su jumis važiavo Eligijus Ruškys. Kokį įspūdį jis palieka?

– Šiaip Eligijus yra padaręs didžiulę pažangą, bet jam vis nepavyksta to perkelti į disko metimą. Jo pasiektas rezultatas šiandien neatspindi realios situacijos. Manau, jog vasarą jis tikrai nudžiugins gana tolimais metimais, už 60 metrų ribos.

– Andriui Gudžiui varžybos Vilniuje nebuvo labai sėkmingos..
.
– Na, 62 metrai pirmoms sezono varžyboms yra visai gerai. Nedaug prasčiau nuo jo geriausio rezultato, be to, dar tik balandis.

– Tai tikimybė, jog iš Lietuvos disko metikų į Europos čempionatą vyksite ne vienas, yra?

– Manau, jog Andrius tikrai turi geras galimybes, bet gali ir Eligijus pretenduoti. Būtų labai šaunu, jei trise galėtumėme dalyvauti taip, kaip ir Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse.

– Kaip savijauta dabar?

– Viskas neblogai, bet anksti dar girtis ir šlovinti sveikatą. Šiai dienai yra neblogai, o kaip bus toliau – matysime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)