Nesupranta pertvarkos tikslingumo

Antradienį opozicinių Seimo frakcijų atstovai surengė spaudos konferenciją, kurioje kritikavo naują KKSD struktūrą. DELFI jau rašė, kad nuo šių metų pradžios buvo pertvarkyti centrinės šalies sporto institucijos skyriai, darbo neteko du KKSD generalinio direktoriaus pavaduotojai, o trečiasis buvo pažemintas pareigose.

Šešerius metus KKSD dirbęs buvęs generalinio direktoriaus pavaduotojas, darbietis Ritas Vaiginas apkaltino K. Rimšelį politiniu valymu ir diletantiškumu bei kreipėsi į teismą skųsdamasis dėl esą neteisėtai panaikintos jo pareigybės.

„Jei toliau atleidinėsime profesionalus, o vietoje jų dirbs diletantai, tai gerų rezultatų galime ir nesulaukti. Nesiekiame ginti R. Vaiginą, mūsų tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į susidariusią situaciją. KKSD restruktūrizacija visiškai nesuprantama, nes ankstesnė struktūra pasiteisino, o dabar dedasi nesuvokiami dalykai“, – teigė parlamentaras Vydas Gedvilas.

Kaltina Vyriausybę apleidus sportą

V. Gedvilas žadėjo artimiausiu metu iškviesti K. Rimšelį į Seimo jaunimo ir sporto reikalų komisijos (JSRK) posėdį ir prašyti pasiaiškinimo. Pasak jo, Vyriausybės patvirtinta naujoji KKSD struktūra neatitinka pagrindinių šios institucijos funkcijų.

„Iš šešių KKSD skyrių tik vienas dirbs sportui. Mano nuomone, departamente turėtų būti skyriai, atsakingi už aukšto meistriškumo, masinį, parolimpinį, vaikų sportą ir t.t. Dabar kuriama struktūra lyg Finansų ministerijoje. Prisidengiama Saulėlydžio komisija, bet joje nėra nei vieno žmogaus, kuris išmanytų sporto reikalus ir galėtų ką nors keisti“, – dėstė Darbo partijos atstovas.

Jam antrino ir tvarkietis Andrius Mazuronis, tvirtinęs, kad dabartinės Vyriausybės požiūris į sportą yra sunkiai suvokiamas.

„Dirbdamas Audito komitete matau, kaip šimtamilijoninės sumos skiriamos valstybės įvaizdžio programoms, kurių pasiekti tikslai yra labai abejotini. Raginu Vyriausybę suprasti, kad vienas Arvydas Sabonis, viena Daina Gudzinevičiūtė ar vienas Edvinas Krungolcas yra daug naudingiau nei šimtas apkerpėjusių lietuviškų kubilų ar šimtas įvaizdžio kūrimo strategijų, kurios tinka tik įsidėti į stalčių“, – kalbėjo A. Mazuronis.

K.Rimšelio vadovavimas KKSD – klaida?

Krikščionių partijos frakcijos seniūnas Vidmantas Žiemelis siūlė Vyriausybei nedelsti ir ištaisyti klaidą, esą padarytą KKSD vadovu praėjusį pavasarį tapus sporto srityje iki tol nedirbusiam K. Rimšeliui.

„Gaila, kad KKSD darbuotojai nuo pat šios Vyriausybės darbo pradžios neturi ramybės, nežino, kada bus atleisti. Gaila, kad KKSD vadovas – tolimas sportui žmogus. Neįsivaizduoju, iš kur jis sėmėsi tiek drąsos užimti šias pareigas. Siūlau skiriant naują KKSD vadovą būtinai įrašyti į konkurso sąlygas reikalavimą turėti darbo sporto srityje patirties. Vyriausybė dar turi galimybę ištaisyti šią klaidą, nes artėja labai svarbūs šalies sportui įvykiai. Bus blogai, jei sportui vadovaus nuo šių reikalų nutolęs žmogus“, – aiškino V. Žiemelis.

Valdantieji siūlo tartis, o ne imtis revoliucijų

Į opozicijos gausiai pilamus priekaištus valdančiosios daugumos atstovai siūlo žvelgti rezervuotai. Konservatorius, JSRK narys Edmundas Pupinis DELFI teigė, kad K. Rimšelio darbą KKSD vertinti dar per anksti.

„Per tokį trumpą laiką spręsti apie KKSD vadovo darbą sunku. Gal šiek tiek trūksta komunikavimo tarp departamento vadovybės ir Seimo narių. Girdėjau, kad yra nepatenkintų, bet tokia jau opozicijos priedermė: iškelti tam tikras problemas.

Turėsime pasitarti ir koalicijoje, ir frakcijoje. Jei iš tikrųjų yra kokių nors problemų, reikės arba jas bandyti taisyti, arba imtis kitokių sprendimų. Revoliucijų, manau, nereikėtų daryti, užtektų tik daugiau tarpusavyje tartis“, – svarstė E. Pupinis.

KKSD pertvarkos kritiką Seimo narys vadino mėginimu priešintis naujovėms.

„Vadovas tam ir yra vadovas, kad prisiimtų tam tikrą atsakomybę. Ir jeigu matai, kad esama problemų, bandai jas spręsti. Visada atėjęs naujas žmogus atsineša su savimi naujų minčių, naujos patirties. Kartais sena sistema priešinasi bet kokioms naujovėms – tokių pavyzdžių apstu. Nebūna taip, kad visiems būtų gerai, ypač kai kas nors reformuojama. Nereikėtų kaitinti aistrų, o visiems susėsti ir pasikalbėti“, – opozicijos įkarštį gesino E. Pupinis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją