Aš nenoriu priimti kokio nors kategoriško sprendimo, nes man jos gaila kaip sportininkės. Jos karjera, galima sakyti, žlunga. Vis tik reikės praleisti olimpines žaidynes, o kita olimpiada, geriausiu atveju, jai bus tik po ketverių metų. Gražiausi metai jau bus praleisti“, – „Žinių radijo“ laidoje „Aktualusis interviu“ komentuodamas Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) generalinės asamblėjos sesijoje priimtą sprendimą neleisti buvusiai pasaulio vicečempionei 2012 metų Londono olimpinėse žaidynėse atstovauti Rusijai sakė dukart olimpinis čempionas disko metikas Virgilijus Alekna.

V. Aleknos manymu, D. Rimšaitė greičiausiai tinkamai neįvertino situacijos prieš priimdama sprendimą atstovauti Rusijai ir manė, kad perėjimas bus paprastesnis: „Aš manyčiau, kad galbūt taip ir buvo, kad jinai iki galo neįsivaizdavo tų pasekmių, kurios gali būti tai (perėjimą – red.) atlikus. Tik tai čia galbūt yra kokia nors jaunystės problema ar antra pusė pakankamai gerai nepaaiškino, kas jos laukia. Tad belieka užjausti šioje situacijoje šią sportininkę.“

Olimpinio čempiono teigimu, neleisti D. Rimšaitei atstovauti Rusijai Londone buvo Lietuvos teisė, tačiau šios situacijos esą negalima vertinti vienareikšmiškai.

„Mes visi, kaip sakoma, olimpinės šeimos nariai, vis tik turime gyventi pagal Olimpinę chartiją. Manau, kad išimčių negali būti niekam. O šiuo atveju, kada Donatai Rimšaitei buvo uždrausta dalyvauti Londono olimpinėse žaidynėse, aišku, tai yra mūsų teisė. Aš manau, kad sportininkas, žengdamas tokį žingsnį, turėtų iki galo pasverti visus „už“ ir „prieš“ ir iš tikrųjų nuspręsti, ar verta jį žengti.

Bet yra ir kita medalio pusė: vis tik galbūt dauguma dalyvių nežinojo visos informacijos. Mes turėjome visą tą informaciją, kuri buvo pateikta spaudoje, ir būtų buvę labai gerai išklausyti ir kitą pusę. O tada jau susidaryti nuomonę ir spręsti tai“, – „Žinių radijui“ teigė V. Alekna.

Pasak V. Aleknos, tarptautinėje praktikoje sportininkai, pakeitę pilietybę, dažniausiai turi keleris metus praleisti, prieš pradėdami tarptautinėse varžybose atstovauti kitai šaliai. Pavyzdžiui, lengvojoje atletikoje šis terminas yra 2-3 metai.

Penktadienį vykusioje Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) generalinės asamblėjos sesijoje buvo nuspręsta neleisti buvusiai pasaulio vicečempionei penkiakovininkei Donatai Rimšaitei 2012 m. Londono olimpinėse žaidynėse atstovauti Rusijai. Už tokį sprendimą balsavo 49 asamblėjos nariai, 7 susilaikė, ir tik vienas siūlė leisti D. Rimšaitei Londone atstovauti kaimyninei šaliai.