Pirmieji dviviečių baidarių 200 m rungties finale dalyvavo Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas ir liko septinti. Vis tik dėl sugedusios starto sistemos, kurios metu nestartavo dvi įgulos, šis finalas bus pakartotas.

Geresnio rezultato pasiekti nepavyko ir antruoju bandymu. Mūsiškiai taip pat užėmė septintą vietą ir liko be kelialapio į olimpiadą.

Pasaulio čempionato 200 metrų dviviečių baidarių rungtis

Antras į trasą išplaukė kanojininkas Henrikas Žustautas. 21-erių sportininkas startavo 200 metrų plaukime, užėmė penktą vietą ir iškovojo Lietuvai vietą šios rungties 2016 metų olimpinėse žaidynėse.

Šį sezoną į suaugusiųjų sportą su trenksmu įsiveržęs H. Žustautas tapo Europos žaidynių čempionu Baku, apgynė pasaulio jaunimo čempionato titulą ir triumfavo pasaulio taurės varžybų etape Vokietijoje, o Lietuvos čempionate ir taurės varžybose nurungė 2012 metų Londono olimpinių žaidynių vicečempioną Jevgenijų Šukliną.

Pasaulio čempionato 200 metrų kanojų rungtis

H.Žustautas iškovojo kelialapį į Rio de Žaneiro olimpiadą! :)Plačiau: http://www.sportas.lt/straipsnis/penki-lietuvos-baidarininkai-ir-kanojininkai-kovoja-del-pasaulio-cempionato-medaliu-tiesiogine-vaizdo-transliacija-105379
Posted by Sportas.lt on 2015 m. rugpjūčio 22 d.

Nepasisekė ir dvivietininkams Ričardui Nekriošiui ir Andrejui Olijnikui. Jie baidarių 1000 metrų A finale visą distanciją plaukė greičiausiųjų penketuke, bet finišo tiesiojoje į priekį praleido dvi įgulas ir liko septinti bei be olimpinio kelialapio.

Pasaulio čempionato 1000 metrų dviviečių baidarių rungtis

Sekmadienį laimingą bilietą laimėti bandys ir Ignas Navakauskas. 25-erių baidarininkas pirmame 200 metrų pusfinalyje užėmė antrą vietą ir su antru rezultatu pateko į A finalą (34,857 sek.).

Tokio paties atstumo pusfinalyje startavo ir 20-metė kanojininkė Rūta Dagilytė. Jaunoji sportininkė antrame plaukime buvo penkta, bendroje įskaitoje užėmė vietą 21-ą vietą ir plauks C finale (53,228 sek.).

Primename, kad kelialapius į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes iškovoja 1-8 vietas užėmę vienvietininkai baidarininkai, 1-7 vietas laimėję vienvietininkai kanojininkai, 1-6 vietas pasidaliję baidarininkai dvivietininkai.

Tiesa, patekti į Braziliją lietuviai galimybę dar turės kitais metais Duisburge (Vokietija) vyksiančiose Europos zonos atrankos varžybose. Ten bus dalijami paskutiniai olimpiniai kelialapiai, juos iškovos 1-2 vietas užėmę vienvietininkai ir atranką laimėjusios dvivietės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)