Olimpinės dienos deglo kelionė, kurią organizavo Klaipėdos miesto savivaldybė, prasidėjo etnografinėje Žvejo sodyboje – įžiebtas jis buvo plukdomas kateriu, legendine „Ambersail“ jachta, akademine valtimi, vežamas dviračiu ir nešamas.

Kuršių marias, Danės upę ir miesto senamiestį apkeliavusį deglą savo rankose laikė iškyliausi Klaipėdos krašto olimpiečiai – dviratininkai broliai Gintautas ir Mindaugas Umarai bei Tomas Vaitkus, krepšininkai Rytis Vaišvila ir E. Žukauskas, sprinterė Lina Grinčikaitė ir kiti.

„Prasisuko kadrai, sugrįžo visi prisiminimai apie pasirengimo stovyklas, olimpines kovas – gana malonūs prisiminimai. Aišku, šiek tiek rankos drebėjo, kai reikėjo užkurti ugnį“, – įspūdžiais dalijosi geros nuotaikos nestokojęs E. Žukauskas.

Atlikęs garbingą pareigą jis kartu su dešimtimis tūkstančių renginio svečių su dalyvio pasais leisis į sportinius išbandymus ir taškų medžioklę – šiemet jų laukia rekordinis skaičius, net 100, skirtingų nemokamų rungčių bei tūkstančiai įvairiausių prizų.

„Jeigu bus dėjimo į krepšinį rungtis, būtinai sudalyvausiu, – juokėsi 218 cm ūgio klaipėdietis, krepšinio pasaulyje žinomas ir „Žukio“ pravarde. – Iš tikrųjų neplanavau dalyvauti sportinėse veiklose, bet panašu, kad pirminė idėja pasikeis.“

Sportinė renginio dalis, kurios metu bus galima ne tik išsibandyti gausybę veiklų, bet ir sudalyvauti ir bėgimo, jėgos ištvermės ar breiko varžybose, finišuos 16:30 val. Tuomet seks iškilminga apdovanojimų ceremonija, o šventę Atgimimo aikštėje vainikuos vienos populiariausių Lietuvos atlikėjų Monikos Pundziūtės-Monique koncertas.

Vis tik net ir tuomet Olimpinės dienos organizatoriai pasiūlys traukti ne namo, o į II-osios Melnragės paplūdimį, kuriame nuo 19 val. bus surengtos sveikuoliškos dūzgės. Jų metu vyks ir sporto filmų seansas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją