Po apygardos teismo verdikto nuosprendis įsiteisėja. 2012 metų rugpjūtį sportininkas buvo apdovanotas Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Karininko kryžiumi. Už nusikaltimus nuteisti apdovanotieji gali netekti valstybinio apdovanojimo.

Prezidentės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė BNS trečiadienį sakė, kad ši situacija nevertinama, kol nėra baigtas teisminis procesas. Šalys dar gali rašyti skundus Aukščiausiajam Teismui. Po šio teismo sprendimo situaciją dėl A. Kazakevičiaus apdovanojimo turėtų svarstyti apdovanojimų taryba.

Toje pačioje byloje nuteistas 32 metų Povilas Žukauskas pripažintas kaltu dėl dokumento suklastojimo bei pasikėsinimo apgaule išvengti turtinės prievolės. Vilniaus apylinkės teismo nuosprendžiu jam buvo skirta 10 tūkst. 111 eurų bauda. Apygardos teismas P.Žukauskui baudą sumažino iki 1 129 eurų ir nuosprendyje įrašė, kad dokumentų klastojimą padarė veikdamas bendrininkų grupėje su A. Kazakevičiumi.

Pernai spalį Vilniaus miesto apylinkės teismas A.Kazakevičių buvo išteisinęs dėl kaltinimų sukčiavimu ir dokumentų klastojimu siekiant gauti draudimo išmoką už per avariją apgadintą automobilį. Prokuratūra dėl šio nuosprendžio padavė apeliacinį skundą.

Apylinkės teismas teigė pasigedęs įrodymų, kad pildant eismo įvykio deklaraciją jis žinojo, jog per eismo įvykį P.Žukauskas neturėjo privalomojo vairuotojų civilinės atsakomybės draudimo, o apsidraudė tik vėliau. Apsidraudęs po įvykio, deklaracijoje nurodęs vėlesnę įvykio datą, P.Žukauskas siekė išvengti atlyginti 921 euro dydžio žalą, padarytą eismo įvykio metu.

Teismas teigė nenustatęs A. Kazakevičiaus siekio apgauti draudimo bendrovę.

A. Kazakevičiaus automobilis BMW, kurį jis gavo už bronzos medalio laimėjimą Londono olimpiadoje, buvo apgadintas per avariją 2013 metų kovą Vilniuje, per susidūrimą su P.Žukausko automobiliu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)