„Vaida stebėjo šių metų pasaulio čempionatą, kai su Andriumi Olijniku iškovojome bronzą 500 m distancijoje. Ji iš arti stebėjo ir mūsų finalinį plaukimą Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, kur buvome penkti. Tai manau, kad kai Vaida stebi mūsų varžybas, tai mane sutelkia, būnu ramesnis ir mums puikiai sekasi“, – tikina baidarininkas.

Dviejų sportininkų pažintis, vėliau peraugusi į meilę, įvyko 2016-aisiais, besirengiant Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms.

Tada abu treniravosi aukštikalnėse, R. Nekriošius Šveicarijoje, o ilgų nuotolių bėgikė V. Žūsinaitė Italijoje. R. Nekriošius su kitais baidarių ir kanojų irkluotojais sumanė aplankyti Livinjo kurorte stovyklavusius ėjikus ir maratonininkus, tarp kurių buvo ir 30-metė V. Žūsinaitė.

„Kavinėje atsidūrėme prie vieno stalo šalia vienas kito. Taip ir susipažinome. Kartą su Vaida esame dalyvavę toje pačioje Universiadoje, Kazanėje, bet kažkaip keliai nesusikirto“, – prisimena Ričardas.

Sugrįžę į namus, baidarininkas pakvietė lengvaatletę draugauti „Facebooke“, olimpiečiai pradėjo bendrauti.

Po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių sportininkai kurį laiką bendravo per atstumą. Po to pradėjo susitikinėti. Abu į draugystę žiūrėjo labai rimtai, planavo bendrą ateitį.

„Aš dėl jos stengiausi, o ji dėl manęs. Abu gerai žinojome, kad per treniruočių stovyklas abiem teks laikinai pabūti atskirai, tačiau po jų vėl būsime kartu“, – teigia R. Nekriošius, vieną svarbiausių žingsnių įtvirtinant meilę žengęs gegužę, kai pasipiršo mylimajai.

Svarstydamas, kaip pasipiršti, baidarininkas iš pradžių turėjo idėją, susijusią su Dzūkijos kraštu, nes Vaida – alytiškė, čia gyvena jos tėvai.

Tačiau galop R. Nekriošius nusprendė pasipiršti viešai šių metų gegužę per „Nike We Run Vilnius“ bėgimą, kur Vaida greičiausiai įveikė 10 km nuotolį.

„Kad tas momentas kada nors įvyks, žinojau, bet negalvojau, jog taip greitai“, – kiek sutrikusi sakė V.Žūsinaitė, pasiūlymo tekėti sulaukusi stovėdama ant garbės pakylos.

„Neturėjau jokių dvejonių, žinojau, ko noriu, buvo tik neaišku, ar Vaida sutiks būti mano žmona. Sprendžiant iš mūsų nuoširdžios draugystės, kokie laimingi būdavome kartu, jaučiau, kad Vaida atsakys „Taip“, – dabar sako pasaulio čempionato medalininkas.

V. Žūsinaitei sportine prasme 2018-ieji tikrai nebuvo geriausi. Ji Europos čempionate Berlyne užėmė 43-ią vietą tarp 55 dalyvių, nedžiugina ir laikas, per kurį ji įveikė maratono distanciją.

Nors po čempionato bėgikė atrodė praradusi motyvaciją, tvirtas sužadėtinio petys padėjo nuvyti liūdnas mintis.

„Po Europos čempionato Vaidai tikrai reikėjo poilsio. Sužadėtinę visokiais būdais palaikau, skatinu, ji atsigauna, nežada baigti savo sportinės karjeros“, – tikina baidarininkas.

Tai, kad Europos čempionatas stipriai neišmušė iš vėžių, V. Žūsinaitė įrodė rugsėjo viduryje Latvijoje per vieną dieną laimėjusi pusės maratono ir 6 km bėgimus.

Sugrįžęs iš pasaulio čempionato R. Nekriošius su V. Žūsinaite dalyvavo ir „Danske Bank“ maratono metu vykusiame šeimos bėgime (4,2 km), kur Rimanto Kaukėno paramos fondas subūrė bendraminčius, kurie bėgo vardan vėžiu sergančių vaikų.

„Mūsų tikslas buvo paremti vaikus, sergančius vėžiu. Tai buvo mano pirmasis bėgimas tokiame renginyje. Vaida dar bėgo ir 10 km distanciją“, – paaiškino baidarininkas.

R. Nekriošius jau išbandė jėgas bėgimo trasoje, todėl norėtų, kad dabar į baidarę sėstų ir Vaida, kuri pajustų, koks yra sudėtingas jo sportas. „Manau, kad tai įvyks jau netolimoje ateityje“, – šypteli Ričardas.

Kartu gyvenantys olimpiečiai neslepia šeimyniškų ateities planų.

„Viskas mūsų gyvenime vyksta mažais, bet užtikrintais žingsniais. Po piršlybų tikrai bus vestuvės, o tada bandysim įgyvendinti ir bendrus tikslus, kurių siekia visi žmonės – pasodinti medį, pastatyti namą ir užauginti vaiką, o gal net kelis “, – šypteli R. Nekriošius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją